Michal Koštuřík
18. listopadu 2016 • 21:40

Rosovo fair play dojalo Zlín. Měl to nechat na sudích, zlobil se ale Bílek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fair play má pořád ve fotbale místo. I v tom českém. Jihlavský obránce Antonín Rosa přiznáním teče pomohl Zlínu k uznání gólu, který rozhodl v předehrávce 14. kola ePojištění.cz ligy o porážce „jeho“ Jihlavy. „Život je takový, že když něco dáte, tak vám to třikrát vrátí. Takže Jihlava dostane devět bodů,“ prohlásil hostující trenér Bohumil Páník, dojatý z gesta protivníka.



Co se v 52. minutě za stavu 1:1 stalo? Zlínský Josef Hnaníček vypálil z dálky a míč v klubku hráčů někdo tečoval. Balon změnil směr a zapadl k tyči za zkoprnělým gólmanem Janem Hanušem. Hosté se začali radovat z vedoucí branky, jenže asistent Petr Blažej zvedl praporek.

Nejspíš se domníval, že teč patřila hostujícímu Damemu Diopovi, který stál z jeho pohledu v ofsajdu. Nebyla to pravda. „Viděl jsem, že to tečoval jihlavský hráč. Jen jsem si myslel, že to byl Krejčí,“ líčil Hnaníček.

Jihlava - Zlín: Férový Rosa! Obránce Jihlavy po hádkách přiznal gól soupeři
Video se připravuje ...

Hlavní arbitr zjevně nic takového neviděl. Ovšem po vehementních protestech se znovu radil s asistentem a nakonec šel za Rosou. „Zeptal se mě, jestli mě to trefilo. Nezbylo mi nic jiného, než říct, že jo. Byl bych za blbce, kdybych tvrdil něco jiného. Musel jsem se přiznat. Vezměte si, že bych dělal mrtvého brouka. A pak by všichni viděli ze záznamu, jak to bylo,“ vysvětloval Rosa.

Jeho přiznání změnilo sudího verdikt a Zlínští mohli nakonec opravdu jásat. „Je to fantastické. Tohle neudělá každý hráč v lize. Chtěl bych mu poděkovat,“ sdělil upřímně Hnaníček.

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Zlín 1:3. Rosa se přiznal a hosté vyhráli
Video se připravuje ...

S žádným díkem nespěchal do kabiny Rosův nadřízený. Trenérovi Michalovi Bílkovi se nelíbilo, jak se jeho svěřenec k věci postavil. Podle něj měl zatloukat a nechat rozhodnutí na povolaných.

„Kdybychom se měli přiznávat na hřišti ke všemu, tak bychom se jenom přiznávali. Ano, Rosa se zachoval férově a na veřejnosti bude za hrdinu. Ale rozhodčí je od toho, aby rozhodl a ne se pět minut dohadoval s hráči a ptal se jich, jak to bylo. S tímto jsem se dosud nikdy nesetkal,“ drtil mezi zuby kouč.

O den později Bílek své vyjádření korigoval. „Možná jsem se špatně vyjádřil. Ale určitě jsem to nemyslel tak, že bych třeba Tondovi vynadal. Naopak, v kabině jsem dnes řekl, že se zachoval správně. A ani se nemohl zachovat jinak. Kdyby ano, bylo by to špatně. Protože by byl usvědčen ze lži,“ řekl Bílek pro iDNES.cz.

Jihlava - Zlín: Krásné sólo Vukadinoviče zakončil Diop do prázdné brány, 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud