Tomáš Podvín
28. srpna 2017 • 04:55

Slavia konečně řádila! Skvělý Van Buren, Sobolova premiéra i vlastňák

Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalisté Slavie děkují svým fanouškům po jasné výhře nad Mladou BoleslavíFotbalisté Slavie děkují svým fanouškům po jasné výhře nad Mladou BoleslavíFOTO: Jaroslav Legner (Sport)

    Na tohle slávističtí příznivci čekali od prvního kola. Gólové hody přišly ale až v tom pátém. Proti Mladé Boleslavi (4:0) se Slavia konečně pořádně rozstřílela a nepotřebovala k tomu ani vrchního kanonýra Milana Škodu. Na toho dal na chvíli zapomenout dvougólový Mick van Buren. To ale nebylo vše, jednu branku hosté svěřencům Jaroslava Šilhavého vyloženě darovali. Jak se kanonáda rodila?

  • 1. gól: Van Burenův skvělý náběh

    Slavia - Mladá Boleslav: Skvělý Hušbauer se uvolnil, odcentroval a Slavia po Van Burenově hlavičce vede 1:0
    Video se připravuje ...

    První gól domácích přišel ve 14. minutě. Zrodil se na levé straně, kde si po posunutí Jana Bořila výborně počínal kapitán Josef Hušbauer. Zkušený záložník naznačil pohyb zpět, přitom se ale uvolnil na druhou stranu a levačkou odcentroval.

    Na jeho pobídku už čekal útočník Van Buren. Nizozemský fotbalista si naběhl na přední tyč, kde předskočil bránícího hráče a hlavou poslal míč křížně přes celou branku. Hostující gólman na míč nedosáhl. Van Buren ukázal skvělý výběr místa i důraz a bylo to 1:0.

    CELÝ SESTŘIH: Slavia - Mladá Boleslav 4:0. Gólový půst prolomil Van Buren
    Video se připravuje ...

  • 2. gól: Danny rozjel krásnou akci

    Slavia - Mladá Boleslav: Krásná kombinace! Van Buren se trefil podruhé a je to 2:0
    Video se připravuje ...

    Slávistická trefa na 2:0 stála skutečně za to. Krásnou akci rozjel nenápadně, ale velmi efektivně záložník Danny. Zkušený Portugalec na polovině hřiště nezazmatkoval, udělal kličku a vysunul nabíhajícího Bořila. Čerstvý reprezentant míč přesně posunul kolegovi Jaromíru Zmrhalovi.

    A křídelní záložník Slavie si v hostujícím pokutovém území poradil výborně. Přihrávkou pod sebe našel Van Burena, který znovu dokázal dobrou orientaci před brankou soupeře. Obráncům odskočil a pravačkou poslal míč do odkryté branky. Na první pohled snadný gól, za kterým ale stála skvělá akce.

  • 3. Komický vlastní gól

    Slavia - Mladá Boleslav: Agajev promáchl Přikrylovu malou domů a Slavia vede 3:0
    Video se připravuje ...

    Třetí gól Mladá Boleslav svému soupeři darovala. Doslova. Záložník Tomáš Přikryl se v tísni rozhodl pro „velkou malou“ domů, ovšem míč svému brankáři poslal poměrně nepříjemně vzduchem. „Přitom jsme takové malé domů hrát nechtěli,“ štvalo trenéra Dušana Uhrina.

    Hostující gólman Kamran Agayev, který v dresu Boleslavi debutoval, si s přihrávkou svého spoluhráče neporadil. Míč mu podjel pod nohou a zaplul do branky. Domácí fanoušci vypukli v radost, naopak ázerbájdžánského brankáře musel uklidňovat jeden z boleslavských obránců.

  • 4. Sobol oslavil první trefu

    Slavia - Mladá Boleslav: Poprvé ve slávistickém dresu se prosadil Sobol a je to 4:0 pro Slavii
    Video se připravuje ...

    Vlastním gólem boleslavské peklo nicméně neskončilo. Slavia totiž měla dál velkou chuť a chtěla přidat další branky. V několika šancích domácí selhali, ale ještě jednou se mohli naplno radovat. To když se poprvé v novém dresu prosadil Eduard Sobol.

    Ukrajinský obránce tentokrát nastoupil během utkání netradičně na ofenzivní pozici a hodně se cpal do vápna soupeře. To se mu vyplatilo, když ho našel krásným centrem Bořil. Sobol sice napoprvé gólmana nepropálil, ale nepřestal hrát a míč do sítě doslova dotlačil tělem.

    „Dnes dal gól, tak ho to asi bude něco stát. Fyzicky je na tom skvěle, má sebevědomí a i rychlostně s míčem je na tom dobře. Myslím, že má velkou budoucnost,“ chválil Sobola trenér Šilhavý.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud