8. ledna 2018 • 13:20

Slavia ulovila talent z Bosny. Přichází nejlepší střelec juniorské ligy

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co se týče přestupních cílů Slavie, určil Jindřich Trpišovský dvě kritéria - buď přijde hotový hráč pro základní sestavu, nebo mladý talent, na kterém budou moci "sešívaní" stavět v budoucnu. Právě z druhé kategorie je Imat Rondič, mladý bosenský střelec, jehož služby si úřadující šampion v pondělí zajistil.



Osmnáctiletý Rondič nastupoval za juniorku fotbalového klubu ze svého rodného Sarajeva. V jeho dresu zaznamenal sedm asistencí a hlavně 16 gólů, které ho vynesly do čela tabulky střelců bosenské juniorské ligy.

"Jsem rád, že jsem podepsal svou první profesionální smlouvu s největším klubem v České republice. Jsem spokojený s podmínkami i s fungováním klubu. Doufám, že to v mé kariéře bude znamenat velký krok kupředu," svěřil se serveru Klix.ba mládežnický reprezentant.

O Rondiče se zajímaly i kluby z Belgie či Rakouska, boj o jeho služby ale přece jen vyhrála Slavia. "Myslím si, že to je ten pravý klub pro jeho další vývoj," řekl agent mladého středopolaře či útočníka Elvis Hajradinovič.

Pro Rondiče, reprezentanta Bosny a Hercegoviny do 19 let, to bude první zahraniční angažmá. Slavii se upsal do léta roku 2021. Stal se v krátkém sledu druhou talentovanou posilou, kterou si český mistr zajistil, po slovenském brankáři Martinu Vantrubovi z Trnavy.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud