1. února 2018 • 15:44

Brankář Nita se upsal Spartě! Klub potvrdil i univerzála Rističe

Autor: ČTK, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Očekávaný přestup je stvrzen! Sparta získala z bukurešťského FCSB rumunského gólmana Florina Nitu, který podepsal s pražským klubem smlouvu do června 2021. Podle informací deníku Sport za něj letenský klub zaplatí 1,35 milionu eur (34,5 milionu korun), na dalších bonusech pak může doplatit až 650 tisíc eur (16,5 milionu korun). Kromě rumunského brankáře Pražané potvrdili roční hostování srbského univerzála Mihaila Rističe, u kterého je ve smlouvě zahrnuta opce na přestup.



Právě Dúbravkův odchod se rodil na poslední chvíli, hektické byly poslední dny i pro jeho nástupce. "Jsem šťastný, že se vše vyřešilo tak rychle a stal jsem se hráčem Sparty," řekl pro klubový web třicetiletý Nita, který vyráží na první angažmá mimo Rumunsko.

Kompletní struktura odstupného za Florina Nitu
Základní částka:
1,35 milionu eur
Bonus za 25 soutěžních startů: 175 tisíc eur
Bonus za dalších 25 soutěžních startů:
175 tisíc eur 
Celkový bonus za dva postupy do základní skupiny EL:
200 tisíc eur
Bonus za postup do základní skupiny LM:
100 tisíc eur 

„Nita bude brát ve Spartě půl milionu eur ročně, doteď to bylo sto osmdesát tisíc,“ uvedl rumunský server digisport.ro k hráčově nové gáži. Podle informací deníku Sport to celkem sedí, ale jen pokud bude Nita stabilně a dobře chytat a Spartě pomůže k titulu a postupu do Ligy mistrů.

Nita byl od roku 2013 hráčem FCSB, dřívější Steauy Bukurešť. Proti Spartě si zachytal předloni v evropských pohárech, v loňském roce nastoupil pro změnu proti Plzni. Na kontě má jeden start za reprezentační A-tým.

"Moc dobře si stadion pamatuji z doby, kdy jsem tu hrál proti Spartě před rokem a půl. Jen jsem šel na hřiště druhou stranou schodiště," řekl Nita. "Jsem šťastný, že se vše vyřešilo tak rychle a stal jsem se hráčem Sparty," dodal poté, co úspěšně absolvoval fyzické testy a první povinnosti v dresu Sparty.

Krátce po uzavření přestupu zamířil dvojnásobný rumunský mistr zpět do Bukurešti vyřídit si osobní záležitosti. V sobotu už se bude hlásit na soustředění. 

Ristič se těší na Plavšiče

Dvaadvacetiletý Ristič v minulosti hrával za Crvenou zvezdu. Vloni v létě bělehradský klub opustil a podepsal pětiletou smlouvu s ruským Krasnodarem. Talentovaný hráč může nastupovat na levém kraji obrany či zálohy nebo ve středu pole.

"Nejradši hraji ve středu hřiště, na pozici 'osmičky', ale uvidíme, jak to bude vypadat. Jsem moc rád, že bylo hostování potvrzeno a můžu se připojit k týmu," uvedl Ristič na webu Sparty.

Zatímco Florin Nita zamířil z Prahy do Bukurešti, a k týmu se připojí v pátek v noci, Ristič vyráží za týmem na soustředění ještě ve čtvrtek večer.

„Myslím, že Srdjan už se těší, až přijedu. Psali jsme si naposledy ve čtvrtek ráno, těším se na něj,“ řekla nová posila Letenských.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud