Martin Mls
11. května 2018 • 11:14

Dukla vyhlíží revoluci. Ve hře změna vlastníka i Kozlův návrat

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zákulisní jednání jdou do finále, velký převrat na Julisce je blízko. Dukla se podle informací Sportu chystá na vstup německého investora, který koupí majoritní podíl od miliardáře Petra Pauknera. Na obzoru se rýsují první novinky: jednou z nejvýraznějších by měla být výměna trenéra. Jaroslava Hynka může v létě vystřídat třeba Luboš Kozel, jenž by se do Dukly vrátil po dvou letech.



Petr Paukner a Dukla. Tohle spojení platí pět let a klub z Julisky na tom netratí: jeden z nejbohatších Čechů slavnou fotbalovou značku spasil před krachem, oddlužil ji a vylepšil rozpočet. Sen o pohárech však zůstal v rovině sci-fi, stadion v dejvickém kopci většinou bývá smutně poloprázdný a Dukla stojí Pauknera desítky milionů korun ročně.

Proto nepřekvapilo, když protřelý obchodník s uhlím a elektřinou v polovině dubna ve studiu Seznamu vyhlásil, že chce většinový podíl v Dukle prodat. Jak už deník Sport dříve informoval, Paukner by si měl plácnout se zatím neznámým investorem z Německa. Ten měl stejně jako druhý vážný zájemce (též z ciziny) důležitou podmínku: záchranu v lize. Aktuálně deváté Dukle to podle všeho vyjde, tři kola před koncem má nadějných dvaatřicet bodů – s takovou bilancí se obvykle nesestupuje.

A dál? Co bude dál? Dukla včera přes výkonného ředitele Michala Šrámka vzkázala, že jednání probíhají, konkrétnější být klub nechtěl. „Definitivní převzetí majoritního podílu je otázkou dnů,“ tvrdí dobře informovaný zdroj, jenž má k Dukle blízko. Čím dřív bude jasno, tím lépe: liga pomalu končí a je potřeba řešit balík detailů před další sezonou. Mimochodem, menší podíl v klubu má zůstat Pauknerovi.

Podle dvou na sobě nezávislých zdrojů může dojít na pikantní comeback. U áčka Dukly po derniéře s Plzní nejspíš skončí trenér Jaroslav Hynek, jehož by mohl vystřídat Luboš Kozel. Není jedinou variantou, ovšem v tuhle chvíli to vypadá jako nejpravděpodobnější řešení. Pamatujete? Kozel z Julisky odešel předloni po dlouhých šesti a půl letech, během kterých Duklu vrátil do první ligy. Teď trénuje reprezentační devatenáctku, jež v březnu nezvládla kvalifi kaci na EURO.

„Já a Dukla? Nebudu to komentovat,“ reagoval Kozel včera odpoledne. Pro úplnost: s fotbalovou asociací má smlouvu do konce června, ale dostal nabídku na pokračování.

Hynek velí střídačce Dukly od září 2016, kdy jako neokoukaný asistent povýšil na místo Jaroslava Šilhavého , jenž v rozehrané sezoně odešel do Slavie. O Hynkově konci se spekulovalo víceméně od začátku letošního jara, když se tým propadal do ligového podpalubí. Mladý trenér však měl dál důvěru, probuzená Dukla vyhrála tři z posledních čtyř zápasů a míří za záchranou.

Klub s Hynkem údajně pořád počítá, v případě letní výměny trenéra by se spolu se svým nynějším asistentem Pavlem Drskem mohl vrátit k mládeži. Degradace? Kdepak, výchova talentů má patřit k prioritám nového majitele. Dukla se modlí i za vlastní tréninkové centrum, které ještě nemá, a v dalším plánu může být třeba velký návrat do pohárové Evropy.

I s Kozlem?

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud