Jakub Konečný
25. května 2018 • 12:01

Krmenčík na odchodu? Plzeňský střelec řeší víc nabídek ze zahraničí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

To spojení už nemusí platit dlouho. Na útočníka české reprezentace se byl při sobotním zápase s Teplicemi (2:1) podívat trenér druholigového anglického Readingu a nabídek se nejlepšímu střelci HET ligy sejde určitě víc. „Reading je jen jeden ze zájemců,“ upozorňuje hráčův agent Dalibor Lacina, který věří, že tentokrát by to s odchodem jeho klienta do zahraničí mohlo klapnout. Poslední kolo HET ligy sledujte ŽIVĚ na iSport.cz>>



Stačilo, aby vedení Plzně kývlo, a Michael Krmenčík odešel ze Štruncových sadů už v zimě. Jenže bossové Viktorie tehdy všechny nabídky smetli ze stolu a hráči slíbili, že se k celé věci můžou vrátit zase v létě.

Tak chvíle je tu – a Krmenčík je opět v kurzu.

„Ve shodě s klubem hledáme nejlepší řešení pro Michaelův odchod do zahraničí, které bude výhodné pro obě strany,“ přiznal včera deníku Sport hráčův agent Dalibor Lacina. Renomovaný manažer přitom minulou sobotu dělal na zápase s Teplicemi (2:1) společnost Paulu Clementovi, trenérovi Readingu, jenž ve druhé anglické lize skončil na 20. místě, tři body od sestupových příček.

Poslední kolo HET ligy sledujte v sobotu od 16:00 ŽIVĚ na iSport.cz>>

30. kolo HET ligy sledujte na iSport.cz 30. kolo HET ligy sledujte na iSport.czFoto Koláž iSport.cz

„Reading je však pouze jeden ze zájemců,“ upozorňuje Lacina.

V zimě chtěl Krmenčíka získat na hostování Newcastle, kroužily kolem něj i francouzské kluby z Rennes a Bordeaux. Ti všichni mohou svůj zájem obnovit, navíc se dají očekávat i další uchazeči, gólový útočník je na trhu obecně nedostatkové zboží. Cena českého reprezentanta se v současnosti reálně pohybuje kolem šesti milionů eur, tedy 155 milionů korun.

V zimě byla ještě o trochu výš, jenže Plzeň tehdy o prodeji svého klíčového hráče nechtěla vůbec slyšet. Navzdory čtrnáctibodovému náskoku nemínila Viktoria v boji o titul nic riskovat a zmařenou šanci vykompenzovala Krmenčíkovi novou, patřičně vylepšenou smlouvou, která z něj udělala nejlépe placeného hráče klubu.

Profil Michaela Krmenčíka - nejnebezpečnější ligový kanonýr
Video se připravuje ...

„Jsem v Plzni šťastný. Pan Šádek mi vytvořil podmínky, jaké jen tak někdo nemá v celé lize. Nechal bych to osudu,“ vyjádřil se pětadvacetiletý útočník bezprostředně po zisku mistrovského titulu ohledně své budoucnosti.

Podle informací deníku Sport nicméně Krmenčík počítá s tím, že plzeňský generální manažer Adolf Šádek bude ctít džentlmenskou dohodu a tentokrát mu v odchodu na atraktivní zahraniční angažmá nebude bránit.

Už v zimě přivedla Viktoria do útoku Tomáše Chorého z Olomouce, na soupisce má ještě Marka Bakoše a z hostování v Sigmě se může vrátit Jakub Řezníček. Pokud by však Krmenčík odešel, určitě by čerstvý český mistr přivedl s výhledem na Ligu mistrů dalšího forvarda.

Plzeň dorazila slavit na „tanku“. Kde jsou ty m***y pražský, řval Šádek
Video se připravuje ...

Tanečky, šampaňské a spousta piva. Plzeň je hlavní město fotbalu, slavila Viktoria
Video se připravuje ...

Plzeň je mistr ligy! Titul pro Čišovského, euforie na trávníku, Šádek úplně durch
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Teplice 2:1. Viktoria slaví titul i jistou Ligu mistrů
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud