Jan Malý
26. května 2018 • 22:30

Trenér Jihlavy po sestupu: Ikaunieks odejde, ani záchrana by ho neudržela

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihlava přišla po porážce 0:2 s Karvinou o prvoligovou příslušnost a brzy přijde i svého nejcennějšího hráče. Jihlavský trenér Martin Svědík po utkání potvrdil, že lotyšský střelec Dávis Ikaunieks z klubu odejde. „Nebyl by udržitelný ani v případě, že bychom se zachránili. Nebude udržitelný ani teď. Je škoda, že odsud odchází,“ poznamenal Svědík. Kam Ikaunieks půjde, zůstává zatím nejasné.



Lotyšský útočník Dávis Ikaunikeks dal deset gólů, byl jednou z ústředních postav Jihlavy ve snaze o záchranu v lize. Ta se nakonec nepodařila, Vysočina po porážce 0:2 s Karvinou padá o patro níž. Přitom právě Ikaunieks měl v posledním utkání sezony dvě dobré příležitosti, ale ani v jedné neuspěl, nejprve napálil míč do boční sítě, pak jeho chytrý pokus z dálky vytahoval Martin Berkovec. To byly poslední kousky, které Lotyš v jihlavském dresu předvedl, v létě změní působiště.

„Nebyl by udržitelný ani v případě, že bychom se zachránili. Nebude udržitelný ani teď. Je škoda, že odsud odchází. Myslím, že v posledních kolech zůstal dlužen pověsti kanonýra. Bohužel, byť šance měl, neproměnil je. Škoda, že neodchází na vrcholu, ale ve chvíli, kdy sestupujeme do druhé ligy. Jeho odchod je nevyhnutelný,“ pověděl po utkání jihlavský trenér Martin Svědík.

Kam Ikaunieks zamíří? „To ví jen on sám. Probíhají jednání, teď se to asi rozběhne naplno,“ doplnil Svědík. Jméno lotyšského střelce padalo v průběhu sezony v souvislosti s Plzní, Slavií, Spartou nebo Jabloncem. Následující týdny ukážou, kdo přetahovanou o něj vyhraje.

V Jihlavě zavládlo po sestupu veliké zklamání. „Je to šílené, zmar. Těžko se to popisuje. Do poslední chvíle jsem věřil, že to zvládneme. Hrozně to bolí,“ líčil pocity záložník Jakub Fulnek. „Je to hrozné, že to takhle dopadlo. Nepředstavitelné. Věděli jsme, že o to hrajeme, ale dokud se to nestane, nepřipouštíte si to. Myslím, že nám to dojde až postupem času. Dovolená bude hodně chmurná,“ dodal Fulnek.

Jihlava - Karviná: Wágner proměňuje penaltu, Karviná se zachraňuje, Jihlava padá! 0:2
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Karviná 0:2. Výměna trenéra pomohla a hosté se zachránili
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud