6. července 2018 • 19:17

Plzeň – Achmat Groznyj 4:0. Mistr je ve formě, dva góly dal Krmenčík

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň pokračuje v parádní jízdě přípravou na novou sezonu. Po čtyřech výhrách s týmy z českých nižších soutěží si poprvé zahrála se silnějším soupeřem. Na soustředění v Rakousku vyhrála nad ruským týmem Achmat Groznyj, za který nastoupil i bývalý útočník Sparty či Slavie Bekim Balaj, vysoko 4:0. Dvakrát se prosadil Michael Krmenčík, další trefy přidali Jan Kopic a Roman Procházka, nová posila z Levski Sofia.



Góly

Domácí: 8. Krmenčík, 31. Krmenčík, 45. Kopic, 58. Procházka

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Řezník (62. Havel), Pernica, Hubník (62. Hájek), Limberský (62. Kovařík) – Hrošovský (46. Hořava), Procházka (83. Štursa) – Petržela (46. Ekpai), Čermák (62. Kolář), Kopic (78. Zeman) – Krmenčík (62. Řezníček)

Hosté: Gorodov – Ucijev (62. Musalov), Plijev, Rodolfo, Ángel, Ivanov (62. Gaščenkov), Roši (78. Bacujev), Švec (46. Doumbia), Silva (66. Ravanelli), Mitrišev (46. Beriša), Balaj (62. Sadajev)

Karty

Domácí: Řezník, Pernica

Hosté: Mitrišev

Rozhodčí

Stadion

Fotbalový stadion SV Westendorf

Fotbalisté Plzně vstoupili do rakouského soustředění drtivým vítězstvím 4:0 nad ruským Achmatem Groznyj a v letní přípravě vyhráli i pátý zápas. Dva góly českého mistra vstřelil v prvním poločase Michael Krmenčík.

„První plus je, že se nám nikdo oproti loňskému utkání s Fürthem nezranil. Druhé plus samozřejmě je výsledek, podle mého názoru jsme odehráli nejlepší utkání v přípravě. Jsme rádi, že výkony gradují a jdeme tou cestou, kterou chceme jít,“ řekl pro plzeňský web trenér Pavel Vrba.

Už v osmé minutě Krmenčík otevřel skóre po Řezníkově přihrávce a v 31. minutě skóroval reprezentační útočník ze samostatného úniku. Těsně před koncem poločasu přidal třetí gól Jan Kopic, který si poradil s dvěma obránci i brankářem. V 58. minutě uzavřela skóre letní slovenská posila Roman Procházka střelou po odraženém míči.

„Neměli jsme vepředu ani vzadu moc ztrát, zvládali jsme rychlé protiútoky, to bylo důležité. Obrana fungovala dobře, do šancí jsme soupeře moc nepouštěli. A když už něco měli, tak jsme to zvládli vyřešit,“ uvedl brankář Západočechů Matúš Kozáčik.

Plzeňský tým udržel čisté konto ve čtvrtém z pěti přípravných duelů. Druhé utkání v Rakousku sehraje Viktoria v úterý s nováčkem rakouské ligy Innsbruckem a v sobotu pak vyzve ukrajinského vicemistra Dynamo Kyjev.

Posila Plzně Ekpai: Chci odevzdat pokaždé maximum. Začínám se učit česky
Video se připravuje ...

Vrba vtipkoval: Slíbil jsem Řezníčkovi, že dokud bude dávat hattrick, bude hrát
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud