29. července 2018 • 21:28

Kanga slavil pod kotlem Sparty kvůli Ščasnému. Po utkání ho polili pivem

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znovu ukázal, jak moc se vyžívá v emocích. Gabonský záložník Sparty Guelór Kanga vstřelil v souboji s Jabloncem úvodní gól, který Pražany posunul k důležitému vítězství 2:1. Přes celé hřiště se pak vydal slavit pod kotel letenských fanoušků, s pozitivním přijetím se ale nesetkal. „Kanga ven,“ skandovala část příznivců navzdory přesné trefě. V průběhu zápasu se navíc směrem k muži s devítkou na zádech opakovaně ozýval z hostujícího sektoru i pískot a hučení. Po utkání, když nastupoval do klubového autobusu, jej dokonce fanoušci polili pivem.



Kanga budí emoce od samého začátku svého zimního příchodu do Sparty. Jednou vstřelí důležitý gól, podruhé naštve fanoušky lacinou ztrátou nebo laxním přístupem. I v Jablonci na sebe znovu výrazně strhával pozornost.

Hned v páté minutě vypustil souboj, po kterém se řítil do šance Masopust, až mu i trenér Ščasný musel od střídačky dát jasně najevo, že takhle tedy ne. Pak se po pádu ve vápně neúspěšně dožadoval odpískání penalty, od startu vyhecovaného zápasu navíc čelil i pískotu vlastních fanoušků. Ti v průběhu celého utkání kromě toho volali třeba i po demisi generálního ředitele Adama Kotalíka.

Jablonec - Sparta: Kanga reklamoval penaltu, ale pád spíš přihrál
Video se připravuje ...

Kanga se s nimi dostal do sporu po čtvrtečním pohárovém výbuchu se Suboticou, příznivcům se nelíbilo jeho chování po zápase. Proto se musel v Jablonci vyrovnat s pískotem i opakovaným pokřikem „Kanga ven.“ Občas zaznělo také rasistické hučení. „Myslím, že si to trochu dělá i sám,“ podotkl Vukadin Vukadinovič, střelec druhého gólu Pražanů, k jeho vztahu s letenským kotlem. Nedělní utkání to jen potvrdilo.

V třiapadesáté minutě si Kanga našel za vápnem odražený míč a prudkou střelou otevřel skóre. Africký záložník se emotivně vydal slavit přes celé hřiště slavit pod kotel sparťanských fanoušků a bil se do hrudi. „Tak teď křičte,“ jako by jim chtěl vzkázat. Ty však ani gól neumlčel.

„Myslím, že Kanga tam běžel kvůli mně. Řekl jsem mu, ať se jde omluvit, jeho chování po utkání se Suboticou nebylo v pořádku,“ vysvětlil na tiskové konferenci trenér Zdeněk Ščasný. U části zatvrzelejších příznivců ale ani tenhle způsob omluvy nezabral. V trochu bizarní chvíli tak Kanga slavil gól, zatímco jej skupina fanoušků s nadávkami posílala pryč ze Sparty.

A i na Letné vnímají, že mezi Gaboncem a ultras to jiskří. „Pro klub to určitě je téma, na jeho vztahu s fanoušky budeme pracovat,“ prohlásil Ondřej Kasík, ředitel komunikace. Když Kanga v závěru střídal, kvůli zdlouhavému polehávání na trávníku se dočkal už i pískotu od jabloneckých fanoušků. Opět potvrdil, že mu dělá dobře, když je středem zájmu.

Po závěrečném hvizdu se už nevydal k fanouškům na tradiční děkovačku, své spoluhráče jen v poklidu sledoval od střídaček. V druhém zápase nové ligové sezony dal druhý gól a výrazně přispěl k tomu, že Sparta může být před čtvrteční odvetou předkola Evropské ligy se Suboticou alespoň částečně klidnější. Až na Letné za pár dní vyběhne na trávník, milé přijetí jej ale zřejmě ani tak nečeká.

Děkovačka Sparty v Srbsku: Naštvaní fanoušci, Kangou cloumaly emoce
Video se připravuje ...

Ščasný po Jablonci: Byly to nervy. Zlom může být postup přes Suboticu
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Sparta 1:2. Debut Ščasnému vyšel, Letenští znovu v lize vyhráli
Video se připravuje ...

Vukadinovič po Jablonci: Důležitá výhra. Po zápase se Suboticou s námi mluvil Rosický
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud