Jan Vacek
20. listopadu 2018 • 11:08

Sparta loví na severu, vyhlédla si švédského reprezentanta Karlssona

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výrazně posílit pravou stranu, to jeden z cílů, který si pro zimní přestávku stanovilo vedení Sparty. A podle informací portálu iSport.cz už podniklo první kroky. Ve švédském Norrkopingu si vyhlédlo reprezentanta Davida Moberga Karlssona.



Na pravém křídle má Sparta napříč podzimem výrazné problémy. Často na něm nastupuje původem středopolař Nicolae Stanciu, další alternativy totiž sportovnímu řediteli Zdeňkovi Ščasnému chybí.

Vukadin Vukadinovič se potýká s nevýraznou formou, při dlouhodobém zranění Tala Ben Chaima Pražané další varianty na tento post nemají. I proto se tam v dosavadním průběhu sezony mihli třeba Michal Sáček nebo Srdjan Plavšič, který je však doma na druhém kraji hřiště.

Trable by mohl vyřešit čtyřiadvacetiletý švédský reprezentant David Moberg Karlsson. Ten prožívá průlomovou sezonu, za Norrköping v této sezoně odehrál 36 utkání, ve kterých nastřílel 13 gólů a přidal sedm nahrávek.

Za národní tým odehrál Karlsson tři utkání a vstřelil jednu branku. V minulosti nastupoval rovněž za švédskou jednadvacítku, devatenáctku i sedmnáctku.

Švédská média informují o tom, že letenský klub za talentovaného fotbalistu nabízí 25 milionů korun, podle zdrojů iSport.cz jsou však jednání teprve v zárodku. Největšímu tuzemskému klubu by se ale severská pila na pravé křídlo určitě hodila.

Trenér Pavel Julínek zkoumá videozáznam při utkání Karviná - Sparta
Trenér Pavel Julínek zkoumá videozáznam při utkání Karviná - Sparta

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud