28. prosince 2018 • 16:28

Martin Hašek se už upsal Spartě! Okamžitě se prosadí, věří Rosický

Autor: iSport.cz, ČTK, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta hlásí další posilu! Klub oznámil přestup Martina Haška mladšího z Bohemians 1905. Na Letné, kde už dříve působil, podepsal podle informací Sportu smlouvu na dva a půl roku a zaplatí za něj čtyři miliony koruny. Na třiadvacetiletého záložníka měla Sparta předkupní právo, které uplatnila po roce a půl a ještě před startem přípravy se dohodla i s hráčem.



Haškův příchod byl už delší dobu na spadnutí, v průběhu pátku Sparta avizovala jeho příchod pomocí dětských kreseb (VÍCE ČTĚTE ZDE>>>). Teď už je všechno oficiální.

Na Letné si od Haškova návratu hodně slibují. "Martin Hašek prodělal za období, kdy působil v Bohemians, znatelný výkonnostní posun. Velmi dobře zvládá defenzivní i ofenzivní činnosti a je to typologicky hráč, kterého jsme v kádru neměli," řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický . "Věříme, že nejen okamžitě zvýší konkurenci v týmu, ale že se ve Spartě prosadí. Martin bude dalším odchovancem v kádru, přichází do prostředí, ve kterém vyrostl a které dobře zná," dodal.

Spokojenost s uzavřenou dohodou vyjádřil také Haškův agent. „Jsem moc rád, že se přestup Martina do Sparty povedlo dotáhnout. Všechny strany musely udělat určité ústupky, výsledkem je kompromis, se kterým panuje všeobecná spokojenost. Pro hráče je to další krok v kariéře, klubu navíc může okamžitě pomoci. Martin prostředí ve Spartě dobře zná, věk ho navíc předurčuje k tomu, aby se nadále zlepšoval,“ uvedl Orhan Dumanjič ze společnosti Orhan Sport Management.

Je na čase se posunout, říká posila

Hašek vyrůstal ve Spartě, kde hrával i trénoval jeho otec Martin Hašek starší. Zkušenosti ale sbíral na hostováních v Pardubicích, na Žižkově, ve Vlašimi a v Bohemians, kam loni v červenci přestoupil. V Bohemians se stal klíčovým hráčem. Celkem má v lize odehráno 64 zápasů a osm vstřelených gólů.

"Dlouhodobě jsme sledovali Martinovu výkonnost a nyní jsme došli k závěru, že nastal správný čas k jeho přesunu zpět na Spartu. Je dalším z řady hráčů, kterým klub přestupem umožnil pravidelně nastupovat v lize v jiném klubu, přičemž existovaly jasně dané podmínky jeho návratu," uvedl k přestupu trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Také Hašek se cítí na návrat připravený. "Chtěl jsem se v kariéře posunout dál. V Bohemce jsem zažil krásné časy, ale cítil jsem, že je na čase se posunout do většího klubu s většími ambicemi. A Sparta je obrovský klub s obrovskými ambicemi," řekl Hašek. "Ve Spartě jsem vyrostl. Hrál jsem tu od devíti let, prošel jsem celou mládeží i B týmem. Chodil jsem sem i na zápasy. Jako malý kluk jsem snil o tom, že si na tomhle stadionu zahraju. Teď se mi to poštěstí," dodal.

Rozhodování mu usnadnil i nový sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický. "Z každého rozhovoru s ním jsem byl nadšený. Líbilo se mi, co říká, a maximálně jsem tomu věřil. Je to podle mě dobrý člověk a věřím, že bude i výborný sportovní ředitel," uvedl Hašek.

Hašek je druhou zimní posilou Sparty, která po nepovedeném podzimu figuruje v ligové tabulce na pátém místě o 17 bodů za první Slavií. Od příštího roku bude její dres oblékat i švédský reprezentační záložník David Moberg Karlsson, který přestoupil z Norrköpingu.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud