4. ledna 2019 • 17:11

Stanciu promluvil o nabídce z Egypta: Nečekal jsem ji, ale nešla odmítnout

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to šok. Když Tomáš Rosický na čtvrteční tiskové konferenci oznámil, že Nicolae Stanciu chtěl v zimě ze Sparty odejít a kývnout na nabídku egyptského klubu, mnozí fanoušci nechápali. Vždyť ještě na podzim se rumunský záložník dušoval, že z Letné nikam neutíká. „Jenže tato nabídka byla pro mě mimořádně zajímavá a v průběhu podzimu jsem nevěděl, že může přijít. Neznamená to, že jsem nebyl při rozhovorech upřímný,“ vzkázal Stanciu ve svém prohlášení prostřednictvím klubu fanouškům.



O služby rumunského reprezentanta se podle informací iSport.cz přihlásil klub Pyramids FC, který vznikl v roce 2008 a stojí za ním mocný kapitál ze Saudské Arábie a nabízel roční plat řádově v milionech dolarů.

Sparta, která byla informovaná, že na hráče přijde nabídka ve výši až 12 milionů eur, chtěla na transfer kývnout. Jenže realita byla zcela jiná. Odstupné bylo až o 40 procent nižší a tak Pražané jednání zamítli.

„Respektuju to, zůstávám hráčem Sparty, kde jsem si za rok, co tady působím, zvykl. Líbí se mi tady a lidé v klubu i fanoušci se ke mně chovají velmi dobře,“ uvedl Stanciu v prohlášení, které klub vyvěsil na sociální sítě.

„To, že jsem možnost odejít vážně zvažoval, neznamená, že bych v průběhu podzimu při rozhovorech nebyl upřímný. Nevěděl jsem, že taková nabídka může přijít. Ani jsem o tom nepřemýšlel. Vše, co ode mne v minulosti zaznělo, bylo myšleno vážně,“ dodal.

Stanciu ujišťoval fanoušky o svém setrvání na konci října před derby se Slavií. Tehdy se spekulovalo, že o něj mají zájem Inter Milán, Fenerbahce či Mönchengladbach. „Cítím se tady dobře a chtěl bych se Spartou získat nějakou trofej. Zůstanu tady, dokud ji nezískám,“ vzkázal tehdy.

„V tomhle byznysu musí být vždy spokojení dva. Takhle to bohužel je. Stanciu je pro nás důležitý hráč. Byl a já doufám, že i bude,“ vyjádřil své stanovisko na čtvrteční tiskové konferenci sparťanský ředitel Tomáš Rosický .

 

Zklamaný kapitán Nicolae Stanciu po druhé sparťanské prohře v řadě
Zklamaný kapitán Nicolae Stanciu po druhé sparťanské prohře v řadě

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud