12. ledna 2019 • 11:38

Slavia mezi velkokluby. Osvětlovacími rampami zlepšuje kvalitu hřiště v Edenu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia Praha se v těchto dnech snaží zlepšit kvalitu trávníku na stadionu v Edenu pro jarní část sezony. Klub instaloval na hrací plochu speciální osvětlovací rampy, které kompenzují slabší sluneční svit v zimním období. Zařízení využívají přední evropské kluby jako Paris St. Germain, Real Madrid či Bayern Mnichov, v Česku jde o novinku.



Trávník v Edenu utrpěl vinou nabitého programu v podzimní sezoně. "Věříme, že používání osvětlovacích ramp povede z dlouhodobého hlediska k lepšímu stavu hrací plochy, neboť zejména při zatížení v době vegetačního klidu v zimním období nebyla ve špičkovém stavu. Určité zlepšení čekáme už na první jarní zápasy, ale pro ještě lepší výsledky je třeba systém používat dlouhodobě," uvedl pro klubový web tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Osvětlovací rampy slouží jako náhrada přirozeného světla v době, kdy je méně slunečního záření, a napomáhají i temnějším místům na stadionu. Sinobo Stadium v Edenu je podle klubu nejvíce zastíněným stadionem v Čechách a nedostatkem slunečného svitu trpí především jižní strana hřiště.

Slavia proto momentálně využívá tři rampy v prostoru jižního pokutového území, další pak bude zlepšovat kvalitu trávníku ve střední části severního pokutového území. Rampy jsou pohyblivé, takže se podle potřeby dají posouvat po celém hřišti.

První domácí utkání jarní sezony sehraje Slavia 9. února s Teplicemi.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud