Jakub Dvořák
4. května 2019 • 09:55

Rekordní výplach Teplic? Weber neslavil, Bucha má první gól

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Branek nasázeli tolik, že ani prsty na jedné ruce jim k jejich sečtení nestačily. Páteční vysoká výhra Mladé Boleslavi v Teplicích (8:0) vyrovnala rekord české ligy. Přesto Středočeši zachovali pokoru. „Nic to semnou nedělá. Chovám respekt k soupeři a vím, že to pro Teplice není lehké,“ mračil se kouč Jozef Weber. Pavel Bucha, zapůjčený z Plzně, ale měl důvod k radosti. Proti Severočechům vstřelil svůj první ligový gól.



 

Poprvé na sebe 21letý záložník, který zatím nejvíce upoutal úprkem ze Slavie do Plzně, upozornil už ve čtvrté minutě. Až k němu se ve vápně dostal Křapkův aut, nadaný středopolař se šikovně zbavil domácího Kučery a naservíroval Mešanovičovi gól na zlatém podnose.

O deset minut později už slávistický odchovanec slavil. V české lize vůbec poprvé. Tepličtí trestuhodně nezajistili rohový kop, přišli o balon a rázem se na brankáře Grigara řítili tři boleslavští fotbalisté. U míče byl právě Bucha a v nevšední situaci s přehledem zvýšil už na 3:0.

„Takhle jsem si to určitě nepředstavoval,“ smál se tomu, po jaké akci vstřelil svoji první ligovou branku. „Nevím, jak to Teplice bránily, ale bylo to dost zvláštní. Obecně jsem takový zápas asi ještě nehrál. Každých deset minut padl gól a během 30 minut bylo rozhodnuto. To jsem fakt nikdy nezažil,“ dodal boleslavský benjamínek.

„6:0 poločas, to je hezké,“ culil se kapitán Tomáš Přikryl. Líto mu ale soupeře nebylo. „Líto ne, ale je to nepříjemné. My chtěli furt dávat góly, zvednout si sebevědomí, ale 0:8 je masakr. Na ligu to není úplně typický výsledek.“

Pokoru zachoval kouč Středočechů Jozef Weber. A to i pře to, že Boleslav vyrovnala český rekord, co se týká nejvyšších výher v lize. „Nic to semnou nedělá. Mán respekt k soupeři a vím, že to pro Teplice není lehké. Nicméně ani jako hráč za těch 400 zápasů si nic podobného nevybavuji. Holt je všechno jednou poprvé.“

Ačkoliv Boleslav vedla v poločase jasně 6:0 a Weber neměl žádné konkrétní výtky k předvedené hře, přesto chtěl k týmu pronést proslov. Avšak nakonec nemusel.

„Jen jsem chtěl apelovat, aby hráči prokázali respekt k soupeři a dokončili utkání zodpovědně. Většinou tyto zápasy končí bramboračkou. Vedoucí tým se v tom začne plácat… Ale nakonec jsem nemusel. Zkušení hráči Jugas, Hájek a Přikryl to udělali za mě. Slyšel jsem, jak ke spoluhráčům promlouvají. Já už pak jen prostřídal hráče, aby tam šli hladoví kluci. A povedlo se. Přidali jsme další góly. Jediné, co jsem si přál, abychom dohráli s nulou kvůli brankáři Šedovi,“ uvedl Weber.

Ten si musel na severu Čech poradit bez kapitána Marka Matějovského, ale nakonec jeho absence na výkonu nebyla vůbec znát. „Nemá nic vážného, jen se na ranním protažení necítil dobře. Původně jsem si myslel, že zápas bude mít jiný průběh a Marka budeme potřebovat hlavně doma, tak jsem ho chtěl pošetřit. Před zápasem jsem však cítil z Teplic, že mají z Máry nahnáno. Dokonce když se domácí dozvěděli naši sestavu, tak si oddechli. A nakonec jste to viděli…,“ usmál se kouč vítězů.

SESTŘIH: Teplice - Mladá Boleslav 0:8. Kolaps Sklářů, hosté dali šest gólu za poločas
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 2. Přikryl, 4. Mešanović, 15. Bucha, 25. Mešanović, 35. Komličenko, 45. Komličenko, 82. Takács, 85. Takács

Sestavy

Domácí: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Krob – Ljevaković (C), Kučera – Hora, Moulis (32. Hyčka) – Jindráček (77. Trubač), Žitný (42. Hošek).

Hosté: Šeda – Fulnek, Hájek, Jugas, Křapka – Bucha (46. Takács), Hubínek, Přikryl (C), Mešanović, Wiesner (73. Mareš) – Komličenko (65. Mašek).

Náhradníci

Domácí: Diviš, Soungole, Hošek, Mustafić, Trubač, Hyčka, Radosta

Hosté: Stejskal, Takács, Mareš, Hašek, Mašek, Tatajev, Ladra

Karty

Domácí: Žitný, Shejbal, Shejbal, Ljevaković

Hosté: Bucha, Hájek, Šeda

Rozhodčí

Ardeleanu – Pelikán, Novák

Stadion

AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice

Návštěva

2107 diváků

Teplice - Mladá Boleslav: Rekordní debakl Severočechů je na světě, osmý gól doručil zase Takács, 0:8
Video se připravuje ...

Teplice - Mladá Boleslav: Komličenko se znovu střelecky prosazuje, Grigar bez šance, 0:6
Video se připravuje ...

Teplice - Mladá Boleslav: Další hřebík do teplické rakve! Sedmý zásah přidal hlavou Takács
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud