21. června 2019 • 16:51

Pudil se upsal na dva roky Boleslavi: Nechtěl jsem do třetí anglické ligy

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký návrat do Česka je hotov! Daniel Pudil strávil v zahraničí jedenáct let, z toho sedm v Anglii, teď ale podepsal na dva roky Mladé Boleslavi. „Nechtěl jsem do třetí nebo čtvrté anglické ligy, ale někam, kde bych uplatnil své osobní i týmové ambice,“ uvedl po podpisu smlouvy pro boleslavský web. Třiatřicetiletý levonohý obránce či záložník hrál naposledy za Sheffield Wednesday.



"Přibližně před šesti týdny oslovil pan (sportovní ředitel klubu Josef) Jinoch mého agenta s dotazem, jaká je moje situace v Anglii a zda bych měl zájem jít do Mladé Boleslavi. Věděl jsem, že hraje o účast v předkole Evropské ligy, což mě hodně lákalo, a když jsem na vlastní oči viděl vítěznou odvetu Boleslavi se Zlínem, tak už jsem jenom čekal, jak se to všechno vyvrbí," popsal, jak probíhaly námluvy.

"Nechtěl jsem do třetí nebo čtvrté anglické ligy, ale někam, kde bych uplatnil své osobní i týmové ambice. Po sezení s panem Jinochem i s panem Weberem jsem byl přesvědčený, že je Boleslav ta správná varianta a s žádným jiným klubem jsem už nejednal," přiznal Pudil, který prý po celých jedenáct let působení v zahraničních klubech sledoval českou ligu, do které se chtěl vrátit a zakončit v ní profesionální kariéru. „Jsem rád, že mě Boleslav dala tuto šanci," dodal.

"Od první chvíle na mě atmosféra boleslavské kabiny zapůsobila fantasticky. Spousta hráčů je v Mladé Boleslavi opravdu kvalitních, při tréninku fakt žasnu, jak velká je tady hráčská kvalita, a tak bude opravdu jen na nás hráčích, jak dobře tuzemskou ligu i Evropu zvládneme," prohlásil sparťanský odchovanec.

V lize si Pudil za letenský klub nikdy nezahrál, místo toho oblékal dres Blšan, Liberce a Slavie. Se Severočechy a Pražany se v letech 2006, respektive 2008 radoval z mistrovského titulu. Dva ligové primáty oslavil i v Genku, s nímž dosáhl také na triumf v Belgickém poháru a Superpoháru. Posledních sedm let strávil v Anglii ve Watfordu a Sheffieldu, za nějž naposledy nastoupil v prosinci.

Daniel Pudil na prvním tréninku v Mladé Boleslavi
Daniel Pudil na prvním tréninku v Mladé Boleslavi

Pudil se v listopadu vrátil do reprezentace, byť do zápasu nezasáhl. Za národní tým dosud nastoupil do 35 utkání, v nichž dal dva góly.

Kromě Pudila přišli do Mladé Boleslavi také záložníci Lukáš Budínský, Petr Hampl a útočníci Jiří Klíma a Tomáš Wágner. Ze Slavie tým posílili mladíci Jonas Auer a Michael Hönig.

Středočeši vstoupí do nového ročníku první ligy 14. července doma proti Karviné. O jedenáct dní později je před vlastními diváky čeká úvodní duel 2. předkola Evropské ligy. Jejich soupeřem bude kazašský tým Ordabasy Šymkent, nebo gruzínské Torpedo Kutaisi.

"Zápasů nás čeká hodně, a tak je potřeba mít více než pouze jedenáct hráčů. Je nezbytné mít velký kádr a v něm všichni táhnout za jeden provaz, to je to nejdůležitější," konstatoval Pudil.

Vše o Mladé Boleslavi čtěte zde »

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud