Premium
14. srpna 2019 • 05:00

Vrbova nejsilnější Plzeň je nejhorší. Exkapitán rozebírá příčiny krize

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před šestnácti dny Pavel Vrba prohlásil, že má nejsilnější tým, který v Plzni dosud trénoval. Suchá statistika ale dává této teorii pořádně na frak. Viktoria nevyhrála pět z posledních šesti zápasů, ve čtyřech duelech v řadě nevstřelila gól. Vypadla z Ligy mistrů, na hraně krachu stojí v Evropské lize. Od doby vlastní renesance tak marné časy ještě nezažila. Tohle je naopak nejhorší Plzeň pod vyhlášeným koučem, v poslední době viditelně podrážděným. Pád k zemi může zarazit zítřejší odveta s Antverpami, k níž se na západě Čech extrémně upínají.



Poprvé přišel Pavel Vrba do Plzně v říjnu 2008. Před necelými jedenácti lety. Od té chvíle se nikdy nestalo, aby Viktoria nevstřelila čtyři zápasy branku.

Od té chvíle se nikdy nestalo, aby Viktoria nevyhrála pět zápasů ze šesti.

Od té chvíle nebyl herní projev mužstva v tak ničemném stavu.

Od té chvíle se nikdy nestalo, aby v Doosan Areně byla tak negativní nálada a z tribun se nesl tak hlasitý pískot.

„Byl to nejhorší výkon, co jsem tady snad zažil,“ pravil viditelně přepadlý Vrba o zoufalém představení v prvním poločase nedělního utkání proti Slovácku (0:2).

Vraťme se krátce v čase: když Vrba v tiskovém středisku před odvetou s Olympiakosem, druhého předkola Ligy mistrů, prohlásil, že má nejsilnější mužstvo, které kdy v Plzni vedl, vzbudilo to velký rozruch a diskuzi. Obzvlášť po následné tvrdé havárii 0:4 a předčasném konci v kvalifikaci o Ligu mistrů.

Čísla ovšem jdou proti trenérovu přesvědčení. Ukazují totiž, že tohle je – minimálně z hlediska aktuální bilance - nejhorší Plzeň!

Je nezpochybnitelné, že v takové bídě západočeský klub jedenáct let nebyl. Nicméně existuje výrazný předpoklad, že jde pouze o přechodné období. Viktoria se totiž nachází v období nutné rekonstrukce.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud