Štěpán Filípek
28. srpna 2019 • 11:44

Berbr na komisi sudích vliv nemá, není třeba ji odvolat, tvrdí šéf FAČR Malík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opakované hrubé chyby arbitrů na hřišti i videorozhodčích, diskreditace systému VAR, ani čerstvé prohlášení Sparty, která poukazuje na zásahy sudích v její neprospěch. Nic z toho není pro předsedu fotbalové asociace Martina Malíka důvodem k tomu, aby zahájil kroky k odvolání šéfa komise rozhodčích Jozefa Chovance a její personální obměnu. „Za sebe říkám, že teď nejsou změny v komisi na pořadu dne,“ tvrdí.



Pražská Sparta dala hned po posledním utkání v Liberci, kde prohrála 1:3, ústy trenéra Václava Jílka najevo, že byla hned v několika zápasech poškozena sudími. Dnes ráno přidala oficiální klubové prohlášení (Více čtěte ZDE>>>), v němž upozorňuje na čtyři taková utkání a celkové „nestandardní prostředí“ a vyzývá Komisi rozhodčích FAČR k nápravě a zajištění regulérnosti stávající sezony.

„Tuto informaci jsem dostal před několika okamžiky, pochopitelně budu apelovat na komisi rozhodčích, aby se situací zabývala,“ reaguje šéf asociace Malík. Podle svých slov sám vnímá, že chyb je příliš mnoho, ale navzdory atmosféře celkové nedůvěryhodnosti, přehmatům v nasazování sudích a chaosu v používání VAR to nepokládá za systémové selhání sboru sudích.

„Nemohu v tuto chvíli hovořit za celý výkonný výbor, příští týden se na něm budeme i touto problematikou zabývat. Za sebe říkám, že teď nejsou změny v komisi na pořadu dne,“ říká Malík.

To, že je v první řadě potřeba omezit jakékoli vlivy na komisi, spojované s místopředsedou FAČR Romanem Berbrem a jeho lidmi, za klíčové nepovažuje. „Jedna věc je důvěryhodnost, druhá praktický vliv. Nedomnívám se, že Roman Berbr má jakýkoli vliv na komisi rozhodčích,“ tvrdí Malík.

Další kroky vidí v konkrétních opatřeních na úrovni a vylepšení připravenosti arbitrů. „Spíš se chci zaobírat tím, jak zlepšit práci komise a podmínky pro rozhodčí, abychom chyby, které dnes vznikají, eliminovali. To je pro mě priorita. Kdyby se to nepovedlo, pak je potřeba vyvodit důsledky,“ tvrdí.

Co konkrétně hodlá prosazovat? „Za mě je jedno z řešení, aby došlo k urychlenému zavedení VARu na všechna utkání, abychom pro něj měli jednotnou technologii a dostatek vyškolených rozhodčích. Budu se tomu osobně velmi intenzivně věnovat,“ slibuje šéf FAČR, jenž o této věci dlouhodobě vyjednává s Ligovou fotbalovou asociací, jež projekt VAR rozjela.

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Julínek totálně propadl v Liberci, likvidační zákrok na Baroše bez červené?!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud