9. října 2019 • 15:26

Očima fanoušků: Slavii chybí útočník, Sparta bavila, ale... Baník mrzí pauza

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Sparťanská radost po jasné výhřeSparťanská radost po jasné výhřeFOTO: Karel Kopáč/CNC

    Dvanácté kolo FORTUNA:LIGY je minulostí. Slavia díky slepeným gólům v druhé půli vybojovala výhru nad Jabloncem 2:0. Sparta i díky hattricku Libora Kozáka přejela Příbram 4:0 a stejně si vedl i Baník proti Zlínu. Zaváhala naopak Plzeň (1:2), které zasadil K.O. z penalty v nastavení druhé půle mladoboleslavský kanonýr Nikolaj Komličenko. Nepovedený týden mají za sebou Bohemians, kteří nejen, že prohráli v Českých Budějovicích, ale vypadli i z MOL Cupu. Jak fanoušci jednotlivých klubů viděli výkony svých mužstev? Projděte si jejich tradiční sloupky!

  • SLAVIA PRAHA: Skvělému týmu chybí skvělý útočník

    Máme za sebou utkání s Dortmundem a Jabloncem. Už je to sice ohraná písnička, o tom jak skvěle Slavia hraje, ale velmi rád to budu neustále připomínat.

    Ve fotbale jste jednou dole a jednou nahoře a my si to musíme užívat. Avšak jedna velká slabina našeho současného skvělého týmu se najde, dle mého nám chybí skvělý útočník. Začínali jsme ligu s Van Burenem a zkoušeli Júsufa, dnes je to Tecl střídaný Škodou. Ač si myslím, že minimálně dva jsou perfektními útočníky hodícími se do našeho týmu, zatím se to neukazuje.

    Proto jsme s Dortmundem branku nedali, a proto v Jablonci přišel gól až v 70. minutě. Byl bych velmi rád, kdyby se kdokoli z našich snajprů dostal do formy a začal góly dávat, avšak posílení v zimě na tuto pozici musí být prioritou číslo jedna. I přes chybějícího kanonýrka máme po 12 zápasech náskok 6 bodů a úctyhodné skóre 25:2. Dalším úctyhodným milníkem je 723 minut bez obdrženého gólu Ondřeje Koláře, za mě nečekaně skvělá obrana a parádní fazóna Ondry!

    DAVID OCETNÍK. 41 LET, AREA 114

    SESTŘIH: Jablonec - Slavia 0:2. Sešívaní prorazili beton až v závěru, vedou už o šest bodů
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ: Penalta? Pro mě dost podivná

    Další víkend, další zkouška: rozjetá a rozjuchaná Boleslav. Doma jí to jde a bohužel to proti nám potvrdila. Naší chybou bylo, že jsme vedení neudrželi déle a skoro to vypadalo, že jsme se po půl hodině začali bát. Nebylo čeho, možná stačilo nechat je vycukat a taky z toho mraku šancí dát ještě jeden gól. Nestalo se.

    Penalta? Pro mě dost podivná, ale ono se už tady asi píská jednou všechno a podruhé nic. VAR bude za chvíli hledat i krtka v trávníku. Takže tentokrát na nás žádné body nezbyly, nic, jede se dál, příště to vyjde.

    Jinak tomu nějak nerozumím. Na Spartu dorazí Franz Straka, bije se ve sparťanskou hruď, volá sparťany do boje – a vede Karvinou. Nechá své ovečky profackovat 0:4 a všichni pějou ódy, jak je z toho Spartička venku. Ale že dostala mnohem víc pohlavků, než rozdala, je zapomenuto. Doufám, že jim to někdo rychle připomene. Čest Karlu Gottovi a královně Viktorce. Pyro do hlediště patří, ale jen bezpečné.

    KOVI. 51 LET, PODNIKATEL

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 2:1. Krásný duel rozhodla sporná penalta z nastavení
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA: Konečně jsem se bavil, ale…

    Na výsledek 4:0 se kouká moc dobře a Kozákův hattrick mi taky udělal velkou radost. Snad mu to tam konečně začne padat. Posledních 20 minut jsem se po dlouhé době hrou i bavil. Dvě břevna, další pěkné akce. Přesto: možná jsem divný, ale nesdílím všeobecné nadšení.

    Nechce se mi totiž domýšlet, co by se stalo, kdyby Heča nezlikvidoval tutovku Karviné, která nebyla ze začátku horší. První dva góly byly jediné naše povedené akce, jinak zase docela trápení. Teprve třetí gól a vyloučení Karvinou zlomilo a začali jsme se více prosazovat. Proto bych vítězství nepřeceňoval, abychom nedopadli jako po výhře ve Zlíně, který byl špatný.

    Nakonec se musím poněkolikáté pozastavit nad tím, proč hráči na hostování nemohou nastoupit proti mateřskému klubu. A je úplně jedno, jestli je to Sparta, Slavia nebo jiný tým. Nejsou pro všechny rovné podmínky a klukům se navíc bere možnost ukázat se v přímé konfrontaci. No a opravdu mě moc pobavilo, že zrovna pan Limberský zpochybňuje nějakou penaltu...

    MICHAL ŠEDIVÝ. 50 LET, OUTDOOR EXPERT

    SESTŘIH: Sparta - Karviná 4:0. Letenští si spravili chuť kanonádou, Kozák nasázel hattrick
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA: Škoda té repre pauzy…

    Za dva domácí zápasy máme šest bodů se skóre 7:0, což je pěkný počin.

    Začátek utkání se Zlínem přitom vůbec nenaznačoval, že by mělo jít o jednoznačnou záležitost. Ševci na nás vletěli, a byli dokonce blízko ke vstřelení branky. Jejich obrana se ovšem ukázala jako více než tragická.

    Počáteční převahu hostů jsme ustáli a do konce prvního poločasu nasázeli čtyři góly. Výborně zahrála zejména pravá strana, kde Fillo s Reiterem vstřelili po gólu. Na druhé straně byl hodně cítit Kuzmanovič.

    Toho si dovedu představit na pozici desítky, takového ofenzivního záložníka, který by byl často v kontaktu s míčem. Hráli jsme pěkný, běhavý a kombinační fotbal, který fanoušky bavil. Až je škoda, že je zrovna repre pauza.

    Zajímavostí je, že po 12 kolech nemáme ani jednu remízu. I když se říká, že každý zápas se jde vyhrát, v případě příštího zápasu v Plzni bych se za první plichtu nezlobil. Věřím, že se na silného soupeře dobře připravíme a překvapíme ho.

    DAVID LIVEČ. 38 LET, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Baník - Zlín 4:0. Rozhodla čtyřgólová ostravská smršť během dvaceti minut
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905: O zdvořilých hostech a prasklých větvích

    Máme za sebou anglický týden o dvou výjezdech. Nejprve pohárový na horkou půdu do Chlumce nad Cidlinou, odkud borci v zelenobílém přivezli celkem milosrdnou porážku. V neděli se klokani jako zdvořilí hosté projevili v Budějkách.

    Uplakané počasí navodilo atmosféru, která vystihovala představení na trávníku. Bylo to k pláči. Výjezd podzimu se proměnil v nervy drásající podívanou. Tentokrát však nešlo o drama do posledního okamžiku.
    Den otevřených dveří, který pořádala obrana Bohemky, opepřila svým výkonem trojice sudích a fanoušek supěl vzteky.

    V útoku definitivně zahodil prezidentskou kandidaturu Milan Havel, a tak se stalo nevyhnutelné. Nalomená větev s Martinem Haškem praskla. Po sportovní stránce bych řekl brzy, ale vzhledem k tomu, že uvnitř klubu je atmosféra jako v papiňáku, je to nejspíš správný krok.

    I proto, že v Ďolíčku se většinou odvolával trenér těsně před totálním průšvihem. Potřebujeme body, pak teprve můžeme hrát fotbal. Klokani bojují!

    VÍT LUKEŠ. 27 LET, ŽIVNOSTNÍK

    SESTŘIH: České Budějovice - Bohemians 3:2. Drama po přestávce, Dynamo už není poslední
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud