18. prosince 2019 • 11:42

Plzeň potvrdila trenéra Guľu. Gólmana Kozáčika čeká nová role

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň oficiálně potvrdila, že novým trenérem se po odchodu Pavla Vrby stává slovenský kouč Adrián Guľa. Podepsal smlouvu na dva a půl roku. Přichází s ním asistent Marián Zimen, videoanalytik a hráčský skaut Ladislav Kubalík a kondiční specialista Martin Kojnok. Asistentem nadále zůstává někdejší útočník Marek Bakoš, nová role čeká Matúše Kozáčika. Gólman, který byl v tomto ročníku dvojkou za Alešem Hruškou, bude trenérem brankářů.



Deník Sport na konci srpna informoval o zájmu Viktorie o Guľovy služby, v listopadu pak o zintenzivnění jednání mezi oběma stranami.

„Jeho práci jsme sledovali delší dobu a musím přiznat, že se nám velmi zamlouvala. Po odchodu Pavla Vrby pro nás tedy bylo jeho získání jasnou prioritou a jsem rád, že jsme se v poměrně krátké době domluvili na spolupráci,“ řekl generální manažer Plzně Adolf Šádek klubovému webu.

„Těším se na novou výzvu i na skvělou atmosféru v Doosan Areně. V minulosti jsem viděl několik zápasů Viktorky a fanoušci byli vždy vynikající. Budeme jim chtít dělat co nejvíce radosti,“ řekl sám Guľa, který v minulosti úspěšně vedl Trenčín a Žilinu. Doposud byl trenérem slovenské jednadvacítky.

Nová role čeká Matúše Kozáčika. Zkušený brankář, který byl v poslední době náhradníkem Aleše Hrušky, se po odchodu Martina Ticháčka z hráčské kabiny přesouvá do role trenéra gólmanů. „Již delší dobu jsem se v hlavě připravoval na to, že přijde den, kdy se má role v týmu změní. Jsem velmi rád, že mi trenér a vedení klubu nabídlo tuto možnost, kterou jsem přijal,“ řekl Kozáčik webu Viktorie.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud