27. května 2020 • 22:33

Fotbal v autokině: v Plzni po gólu vyskákali, sparťané jeli na Strahov

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sto padesát aut, většinou s mužskou posádkou, dnes zaplnilo plzeňské autokino v areálu DEPO2015 při příležitosti šlágru první fotbalové ligy mezi domácí Spartou Praha a Viktorií (1:2). Akci zorganizoval plzeňský klub výhradně pro majitele permanentek. Letenští rovněž zosnovali pro své příznivce unikátní sledovačku. Na pražském Strahově zkoukli lidé šlágr také z desítek vozů, případně jejich blízkého okolí. 



Ve fotbalovém kině v českém hlavním městě si diváci přiliš radosti neužili. Necelých sto kilometrů západním směrem bylo o poznání veseleji, byť ne nikterak hlasitě.

Na parkovací ploše v Plzni bylo ticho, protože řidiči si v autě naladili zvuk na autorádiích. SMS zprávami si objednávali u hostesek jídlo a pití. Lidí, kteří přišli po svých, bylo na parkovišti zhruba 20. Uprostřed plochy stály nízké sedany, napravo vyšší vozy SUV a nalevo dodávky. "Mělo přijet 160 aut, ale je jich o deset méně," řekl ČTK jeden z techniků. Dvanáctimetrovou LED obrazovku s velkým rozlišením si diváci velmi chválili.

Při úvodním gólu plzeňského Lukáše Kalvacha fanoušci vyskákali z vozů a začali mávat klubovými šálami, občas se ozval i výkřik "Viktorka". Hned poté ale diváci opět zalezli do aut a atmosféra byla jako po celou dobu spíše komorní.

Další promítání zápasu s vyšší účastí bylo na nádvoří Plzeňského Prazdroje, kde byla také spíše kavárenská atmosféra. Diváci seděli u stolů, které byly z důvodu hygienických opatření dál od sebe. "Lidí je tu přes 200, protože jsme o promítání rozhodli až v pondělí. Teď tu bude obrazovka na každý zápas Viktorky. Už v sobotu bude účast určitě vyšší," řekl jeden z organizátorů. I restaurace v Plzni byly hodně obsazené.

Utkání restartované sezony první ligy, které se na Spartě hrálo kvůli koronavirovým opatřením bez diváků, sledovali v autokině také Pražané. Na Strahově byla kapacita 120 vozů.

Příliš důvodů k radosti při netradičním sledování zápasu sparťanští fanoušci neměli
Příliš důvodů k radosti při netradičním sledování zápasu sparťanští fanoušci neměli

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud