Martin Mls
Premium
28. května 2020 • 13:30

Kopecký: Poloviční Hložek, zbytečný nákup Vindheim a plzeňská moderna

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

FORTUNA:LIGA je po dlouhé pauze zpátky a už má za sebou první šlágr. „Výhra Plzně na Spartě byla naprosto zasloužená,“ říká Ivan Kopecký, bývalý trenér české jednadvacítky či mistrovských Vítkovic a ligový expert iSport.cz a deníku Sport. V zamčené části rozhovoru mluví o experimentech ve sparťanské sestavě, proměně muže zápasu Jeana-Davida Beauguela nebo o tom, jakou chybu udělal plzeňský trenér Adrian Guľa.



Nemůžeme začít ničím jiným než středečním hitem Sparta vs. Plzeň (1:2): v čem byl podle vás největší rozdíl mezi oběma týmy?
„V tom, že Plzeň měla všechny hráče na svých postech. Všichni byli na správných místech, kde si jsou stoprocentně jistí. Zato Sparta má nedostatek krajních hráčů: třeba Hložek je u lajny poloviční, je to vysloveně podhrotový typ. Tam je vynikající.“

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč na první měsíc a slevy na televize >>>

Takže Spartu zradily kraje?
„Přesně tak. Třeba Kanga obvykle taky hrává uprostřed, jeho spolupráce s Vindheimem na pravé straně byla nulová. Totéž Hancko s Hložkem na levé. Naopak Plzeň při druhém gólu ukázala fotbalovou modernu: pravý lajnový hráč (Kayamba) přenesl hru na levého lajnového (Kovaříka), který dal míč pod sebe a Beauguel zavěsil. Takové hráče Sparta jednoduše nemá. Postavila ty nejlepší, co má, jenže na posty, na které nejsou zvyklí.“

Souhlasíte se sparťanským trenérem Kotalem, jenž prohlásil, že Plzeň byla efektivnější?
„Dá se to tak říct, ale zároveň měla víc šancí než na dva góly. Hodně mě překvapil útočník Beauguel. Dřív se motal po lajnách, kde byl zbytečný, ale na Spartě zazářil.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud