28. června 2020 • 19:10

Čišovská s dětmi na tribuně. V Plzni se děkovalo manželce legendy (†40)

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jindy napínavý šlágr mezi Plzní a Spartou šel v tu chvíli absolutně stranou. V neděli musela Viktoria potvrdit smutnou zprávu, že zemřel Marián Čišovský (†40). S bývalým vynikajícím stoperem, který šest let bojoval s nevyléčitelnou nemocí ALS, se lidé loučili v prostorách Pamětního místa Brány borců u plzeňského stadionu. Utkání začalo minutou ticha, která se změnila ve spontánní potlesk pro někdejší západočeskou oporu. Na konci utkání se hráči poklonili i manželce Martině, která zápas sledovala s dcerou Tinou a syny Marošem a Martinem přímo na tribuně.



Na nejsilnější momenty došlo po utkání, které Viktoria vyhrála 2:1. Děkovačka hráčů začala na protější straně tribuny, než sídlí domácí kotel. Potlesk všech mířil ke statečné Martině Čišovské, která se po smrti svého milovaného manžela ukázala na utkání. Zápas sledovali i jejich tři děti - Tina, Maroš a Martin.

Celý stadion dlouze tleskal, drobná blondýnka Martina skrývala emoce za slunečními brýlemi a kšiltovce. Po utkání k ní na tribunu přišli Marek Bakoš a Matúš Kozáčik, dnešní plzeňští trenéři, Čišovského dlouholetí spoluhráči a hlavně blízcí kamarádi. Oba neudrželi slzy, dyž se celý stadion se svou legendou loučil.

Na druhé straně si pak David Limberský půjčil z kotle transparent s nápisem ODPOČÍVEJ V POKOJI ČIŠO #28 a s celým týmem jej držel naproti fanouškům. Obě skupiny střídavě tleskaly a vyvolávaly jméno, zazněl i nostalgický a u plzeňských zkušených mazáků oblíbený hit Karla Gotta Cˈest La Vie.

Rodina Mariána Čišovského na tribuně ve Štruncových sadech
Rodina Mariána Čišovského na tribuně ve Štruncových sadech

Ve smutné vzpomínce na bývalého hráče se nesla už atmosféra před výkopem. Ve velkém vedru a dusnu se fanoušci zhruba půl hodiny před utkání srotili do průvodu, který mířil k pietnímu místu pro slovenského fotbalistu. U Brány borců pak lidé zapalovali svíčky a pokládali květiny, mnozí neskrývali slzy v očích.

V uctění památky výtečného obránce, který posledních šest let bojoval s amyotrofickou laterální sklerózou, pokračovali fanoušci i aktéři utkání těsně před výkopem na trávníku. Proběhla minuta ticha, kterou přítomné publikum proměnilo v dlouhý potlesk.

Fanoušci svého oblíbeného hráče, jenž patřil ke klíčovým hráčům Viktorie a dvakrát nastoupil ve skupinové fázi Ligy mistrů, vytleskávali i během utkání, které se neslo ve smutném duchu vzpomínky na velkého srdcaře a osobnost celého klubu.

Čišovský onemocněl zákeřnou chorobou v roce 2014, kvůli čemuž mussel nečekaně ukončit kariéru. Ve Viktorii na svého hráče nezapomněli, do poslední chvíle byl členem kádru figuroval na plzeňské soupisce. Na jaře 2015, kdy Viktoria slavila svůj třetí titul, dokonce ještě přišel za hráči na pódium a zúčastnil se oslav.

Plzeň - Sparta: “Marián Čišovský!” Fanoušci Viktorie vyvolávají jméno zesnulého stopera
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud