Michal Koštuřík
15. července 2020 • 16:30

Slovácko zbrojí na novou sezonu. K Ciciliovi chce do útoku Klobásu

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak mezi špičku? Snovým, úderným útokem. Slovácko staví ofenzívu, která by měla přinést větší počet šancí a gólů. K habánovi Riginu Ciciliovi (25) z FC Eindhoven by mohl podle informací deníku Sport přijít Stanislav Klobása (26), elitní kanonýr druhé ligy. Jenže toho lanaří i jinde. Po odchodu sedmigólového Tomáše Zajíce do Baníku je nutné tuhle pozici posílit.



Zatímco některé kluby vyvrcholení sezony teprve čeká, Slovácko už po čtrnáctidenním „orazu" rozjelo letní přípravu na další ročník. Do Uherského Hradiště dorazily obě oficiální posily - útočník Rigino Cicilia, jenž ve druhé nizozemské lize nasázel v minulé sezoně jedenáct branek, a slovenský záložník Michal Tomič (21) ze Žiliny. Další změny se nedají vyloučit.

Pryč už jsou Jan Juroška se Zajícem (oba Baník), Pavel Dvořák se vrátil z hostování do Olomouce a Ondřej Zahustel do Sparty. Posledně jmenovaný by mohl obratem zamířit do Jablonce, který o něj stojí. Početně se ztráty zatím vyvážit nepovedlo, klíčový je však pro kouče Martina Svědíka příchod téměř dvoumetrového útočníka.

O Ciciliu (197 cm) usilovalo Slovácko delší dobu, jeho angažmá bylo blízko už loni v létě. Tehdy ještě dal habán přednost setrvání v Nizozemsku, ve druholigovém Eindhovenu se stal nejlepším střelcem.

Smlouvu ale neprodloužil a opakovanou výzvu z Moravy neodmítl. „Je vidět, že je střelec. Dobře se orientuje v šestnáctce a má i asistence," uvedl Svědík. Nejen tohle ho zaujalo. „Na svou výšku je pohyblivý, získává hodně míčů a je platný do presinku. Z jeho zisků vznikají nebezpečné situace a góly," odpozoroval z videa.

Rodák z ostrova Curacao, odkud pochází i bývalý slávistický útočník Gino van Kessel, podstoupil testy a začal trénovat s béčkem. Jeho místo ale bude samozřejmě výš. Jakmile tento týden rozjede naplno přípravu áčko, připojí se k Daníčkovi a spol. Počítá se s ním do role prvního útočníka. Pokud naplní předpoklady.

„Víme, že cizinci to mají v české lize složité. Je to specifická, těžká soutěž. Ne každý se hned adaptuje," nechá Svědík nováčkovi nějaký čas na aklimatizaci. Jelikož Cicilia působil rok a půl v lotyšské Suduvě (12 branek ve 41 zápasech), středo a východoevropské prostředí pro něj není nic nového. Nyní ho zlákalo Česko. Vnímá ho jako výzvu. „Naše liga vůbec není špatná," upozornil kouč.

Takový typ útočníka do kádru potřeboval. Na vysokého hroťáka hrál naposledy tým za éry Libora Doška . „Venca Juroška je rychlostní, k tomu máme Honzu Klimenta. Typologicky se nám Cicilia hodí," poznamenal trenér, jenž by uvítal i přestup Stanislava Klobásy.

Dobře ho zná, v Jihlavě sázel góly navzdory častým zdravotním trablům. Problém je, že má i jiné nabídky. Jednu ze Slovenska, další údajně z ambiciózní Viktorie Žižkov. Získat ho pro Slovácko nebude lehké. Známost se Svědíkem by mohla hrát nakonec klíčovou roli. Příchod jeho spoluhráče Lukáše Zoubeleho naopak reálný není. Také zkušený záložník má laso (nejen) ze Žižkova.

Ačkoliv Slovácko má na rozdíl od jiných dost času na poklidnou přípravu, kouč z aktuální situace nadšený není. „Špatně se plánuje, když pořád nevíme, kdy se začne hrát. Jestli dvaadvacátého srpna nebo o týden později. Někdo skončil dřív, další zase budou rozehranější. Nepříjemné to bude hlavně pro ty, co skončí prvního srpna po baráži," dodal Svědík, jenž dolaďuje s klubem podmínky dlouhodobější spolupráce.

Už příští středu má hrát se svým týmem přípravu s Blanskem, v sobotu se Zlatými Moravci a další středu se Slovanem Bratislava.

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

THE BEST OF LIGA NARUBY: Simulant roku, frajeřina roku a štafle na lize
Video se připravuje ...

THE BEST OF LIGA NARUBY: gól zadkem v derby a kofola ve slavícím kotli
Video se připravuje ...

České týmy v pohárech: Plzeň do akce jako první, co ostatní?
Video se připravuje ...

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport. Středa 15. července 2020 Titulní strana deníku Sport. Středa 15. července 2020Foto Sport

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud