20. července 2020 • 11:24

V lize i po čtyřicítce, Drobný bude dál chytat za Dynamo. Řekl, proč zůstal

Autor: pav, mms
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Jaroslav Drobný pokračuje v českobudějovickém Dynamu. Velezkušený gólman, který v říjnu oslaví už jednačtyřicáté narozeniny, prodloužil smlouvu o další rok. „Měl jsem i jiné možnosti, ať již hráčské, nebo směřující již do trenérských vod, ale rozhodnutí o ročním pokračování v Dynamu bylo nakonec poměrně jasné," řekl pro agenturu Sport Invest.



„Nová smlouva pro Jardu Drobného pro nás byla priorita tohoto léta. Potřebovali jsme, aby po odchodu Tomáše Sivoka zůstal v týmu hráč, který bude lídrem a za kterým hráči půjdou. Jsem moc rád, že jsme se na nové smlouvě dohodli," cituje klubový web sportovního manažera Martina Vozábala. „Hlavně potřebujeme někoho, kdo stejně jako v minulé sezoně zavře bránu a nepustí gól," doplnil s úsměvem trenér David Horejš.

Drobný se do Českých Budějovic vrátil na začátku uplynulého ročníku po téměř dvaceti letech v zahraničí. Dříve chytal za řecký Panionios, nizozemské ADO Den Haag, anglický Ipswich a Fulham, a následně strávil dvanáct let v Německu v dresu Bochumi, Herty Berlín, Hamburku, Werderu Brémy a Düsseldorfu. Za Dynamo v ročníku 2019/20 odchytal osmnáct zápasů, sedmkrát udržel čisté konto.

„O variantě prodloužení smlouvy v Dynamu jsme se bavili již v průběhu jara, bylo to pro mě od začátku téma. Do Budějovic jsem přicházel s určitými cíli a také představou, jak tradiční klub posunout o něco dál. Ať už z pohledu výsledků, tak především celkového fungování. Našel jsem lidi, kteří před sebou vidí stejnou cestu jako já a především kvůli nim chci v tomto snažení pokračovat," řekl Drobný pro agenturu Sport Invest, která jej zastupuje.

„Zásadním bodem je pro mě setrvání trenéra Davida Horejše, který je pro mě zárukou zachování vysokých cílů a celého sportovního směřování týmu," doplnil Drobný.

Podle sportovního manažera Martina Vozábala bylo Drobného setrvání i prioritou nového generálního partnera, firmy Autodraft Karla Kováře. „Ale i bez toho jsme chtěli Jardu udržet," uvedl bývalý záložník.

SK České Budějovice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud