iSport.cz
28. července 2020 • 14:15

Proč Sparta zrušila přípravný duel? Bála se možné nákazy u soupeře

Autor: iSport.cz, ČTK, Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před odjezdem na soustředění do Rakouska si naplánovala dva tuzemské přípravné zápasy, nakonec ovšem Sparta odehraje maximálně jeden. Úterní testovací mač proti Vltavínu byl totiž zrušen. „Stalo se tak s ohledem na zhoršující se epidemiologickou situaci v Praze,“ uvedli Letenští. Podle informací deníku Sport utkání znemožnil možný výskyt nákazy COVID-19 v kádru účastníka třetí ligy.



Potřebujeme hrát, zkoušet různé varianty rozestavení a hráče. S touto mantrou šel do letní přípravy hlavní trenér Sparty Václav Kotal. Vítěz domácího poháru si proto domluvil dvě přípravná utkání ještě před srpnovým odjezdem na soustředění do Rakouska.

Nyní už je ale jasné, že Pražané zvládnou nanejvýš jeden. Úterní plánovaný střet s Vltavínem, který se měl od 16 hodin uskutečnit na Strahově, byl totiž odvolán.

„S ohledem na zhoršující se epidemiologickou situaci v Praze se vedení klubu rozhodlo utkání zrušit. Tento krok nesouvisí se skutečností, že by byl pozitivně testován hráč nebo člen realizačního týmu A-mužstva Sparty,“ uvedl klub na svém webu a sociálních sítích.

Podezření u soupeře

Proč tedy k zápasu nedošlo? Podle informací deníku Sport je na vině podezření na výskyt nákazy uvnitř Vltavínu. Ten nebyl žádným orgánem oficiálně potvrzen, z preventivních důvodů ovšem Sparta utkání raději stornovala.

Letenští se dlouhodobě staví k situaci kolem šíření koronaviru velmi obezřetně. Ještě to umocnil fakt, že se nedávno během akce v jednom z pražských barů nakazilo několik členů B-týmu.

Fotbalisté Sparty zahájili přípravu na novou sezonu
Fotbalisté Sparty zahájili přípravu na novou sezonu

I proto putovali všichni hráči prvního týmu, realizační tým i další osoby pohybující se kolem mužstva minulý čtvrtek na další protestování. Až na základě negativních výsledků Sparta v pátek zahájila letní přípravu.

První testovací duel tak rudí podle všeho odehrají v sobotu, kdy je čeká Táborsko. Tohle utkání zůstává v platnosti, byť ani tady nelze vyloučit, že se v následujících dnech něco nezmění.

Na začátku příštího týdne každopádně Bořek Dočkal a spol. vyrazí do rakouského Bad Kleichkirchheimu, kde je čekají celkem čtyři přípravné zápasy včetně generálky na nový ročník.

Fotbalová COVID party

Nemoc COVID-19 se rozšířila i mezi dalšímí pražskými kluby hrajícími nižší soutěže, někteří hráči se nakazili na party v klubu Techtle Mechtle.

Mezi nakaženými byli i dva fotbalisté rezervy Bohemians 1905 a dorostenec Dukly z výběru do 19 let. Podle pondělního vyjádření ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) evidují hygienici v souvislosti s klubem celkem 135 nakažených.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

iSport podcast LIVE: Skončí Kanga ve Spartě? Je šance, že ještě prodlouží smlouvu?
Video se připravuje ...

Sparta zahájila přípravu s Hanckem, ale bez Kangy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
22

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud