11. srpna 2020 • 19:40

COVID-19 ve Slavii. Tvrdík potvrdil karanténu, soustředění skončilo

Autor: iSport.cz, ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
77
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká komplikace pro českého mistra. Slavia náhle končí herní soustředení v Rakousku. "Karanténa Slavie je předběžně nařízena do 24. 8. 2020,“ napsal na Twitter předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. 



Slavia kvůli pozitivnímu testu u jednoho z hráčů předčasně ukončila soustředění v Rakousku a vrací se do České republiky. Podle Ligové fotbalové asociace začátek nového ročníku, který odstartuje už příští týden, zatím v ohrožení není, je však potřeba počkat na výsledky šetření Hygienické stanice hlavního města Prahy.

„Karanténa Slavie s možností dílčího tréninkového procesu podle výsledků pátečních testů je předběžně nařízena do 24. 8. 2020,“ napsal Tvrdík na twitteru.

Také o nákaze covid-19 u jednoho z hráčů informoval Tvrdík na sociální síti a potvrdily to i internetové stránky červenobílých. Nakažený hráč byl umístěn do karantény. Izolace čeká po návratu do Prahy i zbytek mistrovského celku minimálně do výsledků dalších testů.

Slavia vyhrála i druhý zápas v letní přípravě
Slavia vyhrála i druhý zápas v letní přípravě

Pozitivní nález odhalily testy, které tým Slavie absolvoval v pondělí. „Následný postup jsme konzultovali s Hygienickou stanicí hlavního města Prahy, která nařídila hráči s pozitivním nálezem domácí karanténu a zbytku mužstva doporučila návrat do České republiky,“ uvedl mluvčí klubu Michal Býček. Podle serveru iDNES.cz by měl celý tým po návratu zůstat v hotelu v pokojích po jednom.

„V tuto chvíli je ale předčasné předjímat další vývoj a je třeba počkat na výsledky šetření hygienické stanice a na případná přijatá opatření. Zahájení nového soutěžního ročníku však v tuto chvíli není nijak ohroženo,“ uvedla v prohlášení Ligová fotbalová asociace, která nejvyšší soutěž řídí.

Předčasné ukončení soustředění v Laa an der Thaya pro Slavii znamená komplikaci před blížícím se startem nové sezony první ligy. V předkole Ligy mistrů se má Slavia představit až v polovině září.

Pražané v Rakousku stihli odehrát dva přípravné zápasy, nejprve si poradili 5:0 se St. Pöltenem a poté porazili 3:1 Fehérvár. Kvůli nákaze přišla Slavia o oba zbývající duely. Dnes měla nastoupit proti Štýrskému Hradci a v pátek v generálce na ligu proti Austrii Vídeň.

Pro Slavii jde o druhý případ nákazy v klubu. V květnu před obnovením první ligy po přestávce zaviněné pandemií byl koronavirus objeven u jednoho z fotbalistů širšího kádru. Celek z Edenu kvůli tomu tehdy zrušil přípravný duel s Jihlavou a tým strávil dva dny v karanténě.

Vstoupit do diskuse
77

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud