13. srpna 2020 • 15:30

Baník získal Tetoura, podepsal na dva roky. Zvýší konkurenci, těší Kozla

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baník Ostrava získal záložníka Daniela Tetoura z pražské Dukly. Dosavadní kapitán dejvického týmu podepsal v novém působišti smlouvu na dva roky s opcí. Tetour už s Baníkem trénuje na soustředění v Rakousku, o jednáních ve středu informoval i server iSport.cz.



„Přišel hráč, který zvýšil konkurenci ve středu hřiště. O takového hráče jsme usilovali vlastně po celou dobu,“ řekl trenér Luboš Kozel klubovému webu.

Tetoura dobře zná, neboť ho před lety v Dukle vytáhl z dorostu do prvního mužstva. „Jeho silnou stránkou je klid na míči, neustálá nabídka, protože je to fotbalista, který chce pořád hrát. Má velmi dobrý první dotek a těžko se mu odebírají míče,“ uvedl Kozel.

Šestadvacetiletý Tetour mění klub poprvé v profesionální kariéře. „Vím, že trenér Kozel chce hrát kombinační hru. To mi vyhovuje, proto mě nejspíš do mužstva chtěl,“ řekl Tetour, který dosud v první lize odehrál 113 zápasů a dal sedm gólů.

V uplynulém ročníku usiloval s Duklou o návrat do nejvyšší soutěže, o který pražský celek přišel po nedohrání první ligy kvůli koronaviru. V březnu Tetour prodloužil na Julisce smlouvu, ale nakonec v klubu pokračovat nebude.

„Klub Danielovi děkuje za jeho oddané služby a přeje mu hodně štěstí v budoucí kariéře,“ uvedl předseda představenstva Dukly Bohumil Paukner na klubovém webu, podle něhož Baník aktivoval blíže nespecifikovanou výstupní klauzuli v hráčově kontraktu.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Změny ve F:L: Jak se bude testovat a kolik to kluby bude stát?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud