Květoslav Šimek
18. srpna 2020 • 15:00

Karviná vítá zkušeného střelce. Po jedenácti letech se vrací Papadopulos

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Michal Papadopulos (35) je novou posilou MFK Karviná. Bývalý hráč Arsenalu nebo Leverkusenu se do FORTUNA:LIGY vrací po jedenácti letech. „Rozhodla hlavně rodinná stránka,“ říká Papadopulos. „Poměrně dlouho jsem byl v zahraničí, a přestože jsem měl v Kielcích ještě na rok platnou smlouvu, domluvili jsme se na rozvázání. Chtěl jsem už být blízko domova a Karviná je od Ostravy kousíček.“



Papadopulos s Karvinou v poslední době trénoval, naskočil i do jednoho přípravného duelu. Hned skóroval. „Po týdnu to na mě v klubu udělalo po mnoha stránkách velmi dobrý dojem, o to snazší bylo moje rozhodování,“ těší zkušeného střelce.

Spokojení jsou i šéfové klubu. „Jsme opravdu rádi. Michal je vynikající útočník, u soupeřů určitě bude mít respekt, je to osobnost,“ věří Lubomír Vlk, sportovní ředitel klubu. „Věřím, že nám svými zkušenostmi ze zahraničí pomůže na hřišti i v kabině.“

Michal Papadopulos zatím v české lize za Baník (1998-05) a Mladou Boleslav (2008/09) odehrál 80 zápasů, nasázel v nich 19 branek. V zahraničí hrával za Arsenal, Leverkusen, působil i v Nizozemí, Rusku a Polsku. Právě v Polsku odehrál posledních devět let. Kopal za Zaglebie Lubin, Piast Gliwice a Koronu Kielce. S Gliwicemi vyhrál v sezoně 2018/19 titul, s Kielcemi naopak z ligy spadnul. I proto se odchovanec NH Ostrava nakonec rozhodl pro návrat do rodného kraje.

MFK Karviná Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud