Jan Malý
20. srpna 2020 • 17:19

Drchal chce být před Spartou, inspirují ho příběhy Juliše či Buchy

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má rychlost, dravost, tah na bránu i elán. Leckterý z ligových klubů si ho chtěl vypůjčit, když pro jednadvacetiletého útočníka Václava Drchala nebylo momentálně ve Spartě místo. Liberec, Olomouc a další zájemce předčila Mladá Boleslav, kde bude blonďatý střelec následující sezonu hostovat. „Chci skončit před Spartou,“ staví před sebe a nové spoluhráče smělý cíl.



Libor Kozák, Benjamin Tetteh, Adam Hložek, Matěj Pulkrab, Lukáš Juliš. Mezi útočníky Sparty je v létě docela tlačenice. Václav Drchal tak ani nepřemýšlel o tom, že by se teď snažil zaujmout trenéra Václava Kotala v přípravě. „Od začátku jsem věděl, že chci jít někam na hostování. Chtěl jsem být od začátku s novým týmem, abych měl čas se do něj zapojit a abych se do toho dostal,“ vykládá Drchal.

Dostat se do tempa potřebuje. V zimě se vrátil po těžkém zranění kolena, jenže si moc nekopnul. „Odehrál jsem dva zápasy za béčko. Pak přišla koronavirová pauza a po ní jsem se pod panem Kotalem na hřiště moc nedostal,“ krčí rameny talent, který už byl na operaci kolena dvakrát. Na jaře naskočil jen do tří ligových zápasů. „Zdravotně jsem ale úplně v pořádku,“ čiší z něj odhodlání ukázat, jaký potenciál v něm dřímá.

Spartu momentálně neřeší. Nespekuluje nad tím, jestli se letenský celek v následující sezoně zvedne. „Nevím, těžko říct. Já jsem teď v Boleslavi a chtěl bych být před Spartou,“ říká Drchal kurážně.

Středočeši nebyli jediní, kteří o mladého šutéra stáli. Ale Drchalovi se zalíbili nejvíc. „Vím, že Boleslav hraje útočný fotbal, navíc byl z její strany opravdu velký zájem. Proto jsme se s (manažerem) panem Paskou rozhodli, že to pro mě bude nejlepší varianta,“ vypočítává autor zatím čtyř ligových gólů.  

Za béčko Sparty proti Domažlicícm hrál i Václav Drchal
Za béčko Sparty proti Domažlicícm hrál i Václav Drchal

Inspirují ho příběhy jiných sparťanských útočníků Juliše s Pulkrabem, kterým se na jaře povedla hostování v Olomouci a Bohemians a nyní bojují o místo v sestavě Kotalovy družiny, nebo záložníka Pavla Buchy, jenž v Boleslavi zaválel a od jara patří do základní sestavy Plzně. „Tohle všechno jsem vnímal. Viděl jsem, že Pavel Bucha se tu dost vykopal a že hrál celou minulou sezonu dobře,“ přikyvuje Drchal.

Místo v sestavě mu ale nespadne do klína. Středočeši po rozpačitém jaru notně vytunili svou ofenzivu. K Jiřímu Klímovi, jenž se docela pravidelně trefoval, přibyl ještě Dávis Ikaunieks a z hostování v tureckém Kayserisporu se vrátil Muris Mešanovič. „Taková konkurence je ku prospěchu, je dobře, že se Muris vrátil,“ pochvaluje si host z Letné.  

Zajímavá personální nabídka v útoku ponoukla boleslavského kouče Jozefa Webera k tomu, že v přípravě hojně zkoušel hru na dva hroty. „Předtím jsem v tomhle systému moc nehrál, ale musím říct, že to bylo dokonce lepší než hra na jednoho útočníka,“ míní Drchal a oceňuje i přínos kreativního záložníka Lukáše Budínského, který v minulé sezoně zaznamenal třináct gólů a pět asistencí a jenž spoluhráče před sebou zásobuje nápaditými pasy. „Fotbalově to vidí, je na tom výborně technicky,“ vypichuje mladý útočník. 

Příprava nalila do Drchala optimismus, cítí, že tým má potenciál. Ambice neskrývá. „Myslím, že když se bude dařit, třetí místo bychom mohli udělat. Osobně chci být zdravý a přeju si, aby se mi dařilo a dal jsem co nejvíc gólů,“ dodává Drchal.

FK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud