20. srpna 2020 • 14:45

Nové dresy Slavie: motiv orloje i kvalita, jakou má Manchester City

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak už vyšlo najevo před několika týdny, Slavia jde do sezony s novými dresy! Domácí sada je tradičně červenobílá, venkovní stejně jako v minulé sezoně černá. „Doufám, že budou zase vítězné a dostaneme se do Ligy mistrů. Jsou krásný,“ řekl k dresu od společnosti Puma kapitán obhájce titulu Jan Bořil. Novinky? Hlavně motiv orloje, který má odkazovat na provázanost s Prahou.



Slavia začala s Pumou spolupracovat před rokem a půl a partnerství si pochvaluje. „Podařilo se nám dostat do společnosti největších klubů. Mezi ty, pro něž dělá unikátní dresy, které bude mezinárodně promovat. Je to průlom. Máme kvalitou stejný dres jako Manchester City nebo AC Milán,“ podotkl člen představenstva Tomáš Syrovátka.

Slavia na předsezonní tiskové konferenci ukázala dresy nejprve ve videu, pak i naživo. Na trávník v Edenu nastoupili nově oblečení třeba Nicolae Stanciu, Vladimír Coufal nebo Ondřej Kúdela.

Slavia a nové dresy pro sezonu 2020/2021
Slavia a nové dresy pro sezonu 2020/2021

Nad klubovým logem už svítí dvě zlaté hvězdičky, které připomínají, že „sešívaní“ získali dvě desítky ligových titulů. Ten jubilejní dvacátý slavili před pár týdny. Na venkovní černé sadě zase vyniknou v červené barvě vyvedená jména hráčů.

„Vytvořili jsme speciální design na novou sezonu. Vychází z hlubokého respektu k tradici dresu Slavie, ale zároveň inovativně odkazuje na provázanost s Prahou. Hledali jsme symbol Prahy, orloj, jehož některé prvky jsme přenesli na dres. Stejný motiv je vložen i do venkovní černé varianty,“ vysvětlil generální ředitel Pumy Jan Sochor.

A ohlasy přímo z hráčské kabiny? Pozitivní. „Když to řeknu za celý tým, jsou krásný. A docela mi i sedí,“ usmál se kapitán Bořil.

V podobném duchu mluvil i kouč Jindřich Trpišovský. „Já jsem hlavně fanoušek fotbalu a dres je vždycky jeden z největších symbolů klubu. Jsem šťastný, že klub se i na tomhle poli pořád rozvíjí. Vizuálně jsou dresy hezký, pocitově nevím, protože se do nich nevejdu,“ prohlásil s úsměvem.

Jak se bouřlivě diskutovalo nad uniklou podobou dresů Slavie čtěte zde »

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Skončí Sparta před Plzní? Kdo bude nejlepší střelec?
Video se připravuje ...

Nezmar? Až jednou odejde, zvládneme to, věří Tvrdík
Video se připravuje ...

Šéf Slavie Tvrdík: Trpišovský je manažer velké firmy. Vydělal nám miliardy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud