8. prosince 2020 • 04:40

Strhující příběhy Trpišovského a Váni! Startuje knižní Edice Sport

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Máte rádi sportovní knížky? Hledáte vánoční dárek pro blízké, nebo i pro sebe? Máme pro vás skvělé tipy. V Edici Sport vydáváme hned dva opravdu strhující příběhy. Především pro fotbalové fanoušky je určena první opravdu ucelená story nejúspěšnějšího trenéra současnosti Jindřicha Trpišovského. Jak se dostal z pralesa až do Ligy mistrů? Právě o tom se dočtete. Druhou knihu vypráví sám slavný žokej Josef Váňa. V autobiografickém rozhovoru nazvaném „Dělám si, co chci!“ popisuje své triumfy, pády i démony, s nimiž se rval. Mluví jadrně a bez vytáček. A neuhne před žádnou otázkou.



TRPIŠOVSKÝ: Úplný příběh milionového trenéra


Patří mezi nejpopulárnější tváře české fotbalové scény. Je oslavovaným hrdinou, který ze Slavie udělal tuzemský kolos a ohromil Evropu. Zdálo by se, že snad každý má příběh Jindřicha Trpišovského v malíku. Ale opravdu?

Kde se vůbec český fotbalový Tarantino vzal? Proč za něho chtěli hráči na trávníku „zemřít“? Kdo je jeho mecenášem, jenž za ním stojí téměř celou jeho kariéru? Proč kdysi opustil Spartu a po letech se do ní nevrátil? A jak je možné, že uspěl ve Slavii?

Teprve z knihy reportérů deníku Sport Štěpána Filípka a Jana Podroužka se čtenáři poprvé podrobně seznámí se všemi peripetiemi, jimiž Jindřich Trpišovský na cestě od provozního herny k titulům a Lize mistrů prošel.

Objednávejte na iKiosek.cz ZDE>>>


CO KNIHA OBSAHUJE

- Ucelený příběh Jindřicha Trpišovského od samotných začátků, kdy byl ještě „no name“, až po trenéra, jenž oslnil doma i v celé Evropě
- Svědectví a vzpomínky bývalých kolegů, jeho agenta či šíbra Ivana Horníka
- Poprvé o tom, jak za geniálním fotbalovým selfmademanem stál po celou dobu tajemný mecenáš
- Samostatná kapitola o tom, jaké role rozdal lidem ve svém trenérském štábu přezdívaném „zaťatá pěst“
- Podrobně zmapovaná jízda Evropskou ligou a Champions League. Dosud nepublikované fotografie ze všech etap jeho kariéry

VÁŇA: Životní příběh krále Velké pardubické


Je živým symbolem Velké pardubické. Žokej Josef Váňa nejslavnější český dostih vyhrál osmkrát, poslední vítěznou jízdou krátce před svou šedesátkou navíc spustil v zemi regulérní Váňamánii. Je to muž se srdcem žokeje. Vždycky měl v sobě, co je třeba. Odvahu, cílevědomost, tvrdost. Také chytrost. Odolnost proti bolesti, která se naprosto vymyká chápání normálního člověka. A ačkoli často jezdil favority, k smrti rád prožívá příběhy outsiderů, které si jdou k úspěchům proti všem. Tak to dělal celý život. Víra ostatních ho nezajímá. Má svou vlastní. Dělá si, co chce.

V knize reportéra deníku Sport Martina Haška otevřeně vypráví o své cestě z malé vesničky do světa sportovních legend. Je to drsný příběh, bolavý. Zároveň úchvatný a zcela neobyčejný. Váňa mluví přímočaře a nejde daleko pro ostřejší slovo. Nemá také problém vytáhnout na světlo světa i velmi osobní momenty, které ovlivnily jeho život.

Kniha je navíc doplněna všemi jeho starty ve Velké pardubické, galerií koní, které ovlivnily jeho kariéru, dále unikátním slovníčkem jezdeckého slangu i fotkami z jeho soukromí.

Objednávejte na iKiosek.cz ZDE>>>


CO KNIHA OBSAHUJE

- Autobiografický rozhovor se slavným žokejem
- Otevřenou zpověď o cestě z malé vesničky do legend
- Svébytnou filozofii s valašským slovníkem
- Vyprávění o tvrdém dětství a sporech s otcem
- Líčení momentů, kdy šlo Váňovi o život
- Vzpomínky na životní koně i velké soupeře

Josef Váňa o své nové knížce z Edice Sport: Mluvil jsem, jak mi huba narostla
Video se připravuje ...

Váňa. Dělám si, co chci. Kniha z edice Sport.Foto iSport.cz

Jak si můžete knihy z Edice Sport koupit?

Již nyní

1. Jděte na web ikiosek.cz/sport a objednejte si Vámi vybranou knihu hned. Doprava na určenou adresu je zdarma. Cena jedné knihy je 349 Kč.

2. Knihy je možné si už nyní předobjednat u všech dobrých knihkupců (Knihy Dobrovský, Kosmas, Neoluxor).

Od 15. prosince

Obě knihy najdete na pultech vašich oblíbených knihkupectví, dostupné budou ve všech velkých řetězcích (Knihy Dobrovský, Kosmas, Neoluxor).

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud