11. června 2021 • 20:50

Plzeň při oslavách připomněla zesnulé hráče, přišla vdova po Čišovském (†40)

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už 110 let se v Plzni hraje fotbal! Tamní Viktoria v těchto dnech slaví významné výročí založení klubu a při té příležitosti v pátek poblíž stadionu odhalila vzpomínkové destičky na Davida Bystroně a Mariána Čišovského, tedy dvou bývalých hráčů, kteří předčasně zemřeli. Ceremoniálu se zúčastnila i Čisovského manželka Martina.



Plzeň v pátek oficiálně zahájila oslavy, které by na západě Čech měly postupně probíhat až do konce roku 2021.

A právě datum 11. června bude pro příznivce Viktorie důležité i do budoucna. Klub by v tento den vždy měl odhalit jména nových osobností na pamětních destičkách. Letos se dostalo na Davida Bystroně, Mariána Čisovského a taky dva věrné fanoušky – Jakuba Svěráka a Pavla Jirku – kteří v minulých letech zemřeli.

„Rádi bychom každý rok tímto způsobem uctili klubové legendy, které si to bezesporu zaslouží a uvedli je na Pamětní místo Brány borců. Výběr jmen bude mít na starosti speciální komise, v níž jsou zástupci fanouškovské obce, našeho klubu a klubový archivář Pavel Hochman,“ uvedl mluvčí Plzně Václav Hanzlík.

Zároveň klub při příležitostí výročí ve Štruncových sadech představil naučnou stezku, která příznivcům připomíná bohatou historii Viktorie.

Vůbec nejúspěšnější období Plzeň prožila v minulém desetiletí, kdy získala pět ligových titulů a zahrála si i slavnou Ligu mistrů. Důležitými členy obrany v té době byli právě David Bystroň a Marián Čišovský, dva předčasně zesnulí fotbalisté. Pátečního odhalení destiček se zúčastnily i jejich rodiny, nechyběla ani vdova po Mariánu Čišovském Martina. Její manžel loni v červnu podlehl nevyléčitelné nemoci ALS.

Že Plzeň slaví 110 let od založení, by mělo být vidět i v příští sezoně, například symbolem na dresech nebo speciálním výročním zápasem.

Manželka Mariána Čišovského Martina
Manželka Mariána Čišovského Martina

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud