22. června 2021 • 19:14

Sparta - Hostouň 8:1. Střelnice v první přípravě, pálili Minčev i Karabec

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta vstoupila do přípravy jasnou výhrou. V tréninkovém centru na Strahově si tým Pavla Vrby zastřílel proti neligové Hostouni. Na výhře 8:1 se po dvou gólech podíleli Ladislav Krejčí starší, Martin Minčev a Adam Karabec, jednou se prosadili David Moberg Karlsson a Matěj Polidar. Za hosty se trefil Oskar Fotr, který v prvním poločase (2:1) srovnával na 1:1. Slovácko si připsalo vysokou výhru, nováčkovi druhé ligy Vyškovu uštědřilo debakl 6:1.



Sparťané vyhráli úvodní dějství 2:1 po dvou brankách Ladislava Krejčího staršího. Po změně stran se dvakrát trefili i Minčev s Karabcem, další trefy přidali Karlsson a Polidar.

„Odstartovali jsme dobře. Po těch kilometrech, co kluci za poslední dny naběhali, měli konečně šanci zahrát si pořádný zápas. Všichni odvedli to, co jsme chtěli,“ řekl v rozhovoru pro klubový web asistent sparťanského trenéra Luboš Loučka. „Kluci jsou určitě rádi, když si můžou zahrát ne úplně proti soupeři, který by je kopal, dojížděl. Můžou si s ním ledacos vyzkoušet, i třeba věci navíc. Soupeř tohle splnil,“ dodal bývalý záložník.

Adam Karabec a Václav Drchal se radují z gólu v přípravném utkání proti Hostouni
Adam Karabec a Václav Drchal se radují z gólu v přípravném utkání proti Hostouni

Trenér Vrba postavil do obou poločasů dvě rozdílné jedenáctky. Poprvé od srpna si zahrál slovenský stoper Štetina, který kvůli zraněnému kolenu vynechal téměř celý minulý ročník. Do utkání zasáhl i další střední obránce Panák, jenž přestoupil na Letnou už v únoru 2019, ale kvůli dvěma operacím kolena si dosud za A-tým nepřipsal soutěžní start. Posila z Dánska obránce Höjer nenastoupila.

Slovácko v prvním poločase vstřelilo gól zásluhou Jurečky, další branky přidalo až po přestávce. Dvakrát skóroval Cicilia, z toho jednou z penalty. Do střelecké listiny se zapsali rovněž Kalabiška, Mareček a Vecheta. Kouč Svědík nasadil i nové posily Nguyena, Holzera, Merdoviče a Šašinku.

Další přípravný duel sehraje Sparta v sobotu proti pražské Dukle. Na přípravná utkání na Strahově může bezplatně zavítat maximálně 600 fanoušků. Slovácko ve stejný den vyzve jiného druholigového soupeře Prostějov.

Jak Spartu, tak Slovácko čeká v červenci 2. předkolo evropských pohárů. Pražané si zahrají o Ligu mistrů s Rapidem Vídeň, tým z Uherského Hradiště se v nové Evropské konferenční lize představí proti Lokomotivu Plovdiv.

Góly

Domácí: 10. Krejčí st., 45. Krejčí st., 48. Minčev, 59. Karabec, 61. Minčev, 69. Karlsson, 75. Karabec, 90. Polidar

Hosté: 32. Fotr

Sestavy

Domácí: 1. poločas: Holec – Gabriel (C), Štetina, Vitík, Hanousek – Wiesner, Sáček, Dočkal, Pavelka, Krejčí st. – Pulkrab
2. poločas: Kotek – Vindheim, Vitík, Panák, Polidar – Karlsson, Souček, Trávník, Karabec, Minčev – Drchal

Hosté: Tetour (46. Pančev) – Zahranyčnij, Kabele, Charvát, Mentberger, Hovorka, Pavlík, Kosík, Kubáň, Fotr (53. Miker), Kulhavý, (53. Gajdošík).

Karty

Domácí: Vitík

Hosté: Kubáň, Miker

Rozhodčí

Stadion

TCM Strahov

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
18

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud