22. srpna 2021 • 04:55

Co ukázala Sparta: Hložek bum prásk, nadějný Pulkrab i Čelůstka na čekané

Vstoupit do diskuse
10
  • Video se připravuje ...

    Z vyrovnané partie k přesvědčivému triumfu na straně jedné a k debaklu na té druhé. Sobotní bitva Sparty s Hradcem Králové bavila. I když to dlouho nevypadalo, favorit jí nakonec ovládl 4:0 a prodloužil tak ligovou neporazitelnost už na čtrnáct utkání. Podívejte se, co všechno utkání 5. kola FORTUNA:LIGY přineslo.

  • Hložek srovnal mířidla

    Sparta - Hradec Králové: Tank Hložek! Letenský supertalent to nabombil pod břevno 1:0
    Video se připravuje ...

    Možnost Matěje Pulkraba, ani obrovská šance Adama Karabce, který při zakončení do úplně prázdné brány trefil tyč, gól nepřinesly. Zkraje druhé půle tak vzal vše na svá bedra Adam Hložek. Opět prokázal, co v něm Sparta má. Ve vápně se k němu dostal míč, on se nerozpakoval, práskl do něj a brankář Vilém Fendrich se snažil zakročit marně. „Po posledních zápasech se mi ulevilo, jsem za to rád,“ přiznal po vítězství nad nováčkem talent Letenských, který si navrch připsal i asistenci u trefy Jakuba Peška. Jeho počínání před gólem ocenil i trenér Votroků Miroslav Koubek. „Když vidíte jeho zakončení: bum, prásk. My to tam přehráváme, není tam razance, útočná agresivita,“ srovnal se svými svěřenci.

  • Pulkrab zvedl rukavici

    Sparta - Hradec Králové: Pulkrab se zjevil sám před bránou a napálil Fendricha!
    Video se připravuje ...

    Přímo pod nohy mu přilétla rukavice v podobě nominace do základní sestavy. Matěj Pulkrab jí v sobotním utkání proti Hradci Králové zvedl. V prvním poločase sice zazdil tutovku, po změně stran ale naznačil, jak platný pro tým může být. Gól sice nedal, dokázal ovšem podržet spoustu balonů a přispěl tak k jasné převaze rudých ve druhých pětačtyřiceti minutách. „On je taková typologie. Není brejkový, ale dokáže uhrát první balony a ve vápně umí být nebezpečný. Ve druhém poločase byl v tomhle směru úspěšný. Chceme to po něm, protože nám tím strašně pomůže. Víme, že těžko přesprintuje čtyři obránce, ale je silný v soubojích a na míči. Určitě nám pomohl,“ chválil trenér Pavel Vrba.

  • Kletba prvních poločasů

    Pojďme si to říct upřímně: první poločas v podání Sparty, to byla spíš bída. Navzdory třem vyloženým šancím Pražané za očekáváním výrazně zaostali. A vlastně mohli být rádi, že se šlo do kabin za stavu 0:0, i Východočeši totiž měli své možnosti. Nestalo se jim to ostatně poprvé, už proti Olomouci či Karviné nabídli výrazně lepší představení až po změně stran. „Při vedení 1:0 jsme měli víc prostoru, v prvním poločase nám chybělo lepší postavení pro zakládání útoků. V tom druhém už jsme si udělali prostor lépe a dokázali toho využít,“ prohlásil Vrba.

  • Čekání na Čelůstku

    V nominaci na utkání proti Hradci Králové chyběl, v seznamu zraněných hráčů, který klub vždy před výkopem vydává, stejně tak. Po Ondřeji Čelůstkovi jako by se na malou chvíli slehla zem… „Je to stejné jako po mistrovství, má problémy, pořád doléčuje zranění, které tam utrpěl. Neustále se to nějak lepí, vždy se až ke konci týdne dozvídáme, jestli bude k dispozici nebo ne. Musíme být trpěliví. Možná během reprezentační přestávky bude ideální prostor, abychom ho dali do kupy, a mohl pak být k dispozici,“ vysvětluje Vrba. Zkušený stoper si tak na premiérový start v nové sezoně musí ještě počkat.

  • Hradec a koncovka? Bída převeliká…

    Spartu trápili dlouho, dobře nachystaný Hradec vzdoroval na Letné přes padesát minut, než udeřil Adam Hložek. A potrápit favorita mohl nováček ještě víc. Stejně jako v předešlých zápasech doplatil ale na špatnou koncovku. Své příležitosti v gól neproměnil a i proto odjel s prázdnou. „Byl vidět obrovský rozdíl v kvalitě finální fáze obou mužstev. Tam jsme zatím druholigoví. Měli jsme až nečekané množství situací, které jsem tady u jiných mužstev třeba ani neviděl. Ale postrádáme pak v tu chvíli kvalitu, důraz, razanci, co měl soupeř, to byl rozdíl. Jestli jsme mohli udělat lepší výsledek, tak jsme si to pokazili v prvním poločase. Nedotáhli jsme řadu nadějných brejkových situací. Nějaké tam byly i v druhé půli, ale pak jsme udělali určité individuální chyby, zbytečné, a Sparta je dokázala potrestat,“ konstatoval trenér Miroslav Koubek.

    AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
10

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud