Jakub Dvořák
Premium
21. ledna 2022 • 14:30

Král talentů Hložek: střelec i běžec! Skaut promluvil o jeho umění a ceně

Vstoupit do diskuse
15
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Korunním princem českého fotbalu se stává… Ano, opět Adam Hložek. Na první místo jej v tradičním seriálu deníku Sport TOP 50 talentů českého fotbalu napsalo 19 hlasujících trenérů z celkových 21. Očekávání od „zázračného“ Adama jsou obří. „Je nejlepším hráčem ligy,“ vypálil před pár dny Tomáš Rosický. Už za pár měsíců navíc bude sparťanský klenot řešit zásadní krok – zda se vydá do ciziny. Je nachystaný? Co mu vzkazují bývalí trenéři ze Sparty? A jak Hložka vlastně lidé za humny vnímají? 



To jméno v Evropě rezonuje již delší dobu. Bez pochyb. Nasvědčuje tomu i trend, kdy mladí hráči zajímají kluby čím dál tím víc. A Adam Hložek není výjimkou. Ještě mu nebylo ani 18 let a Sparta odrážela mlsné zahraniční zájemce.

Vyptávalo se Atlético Madrid či Salcburk. PSV Eindhoven si rovnou nechalo zajít chuť. Zkoušel to Ajax či Eintracht Frankfurt. Bez šance. Až tento rok nastává čas, kdy by měl největší talent od dob Tomáše Rosického vyletět z hnízda na Letné.

Zcela zásadní bude, jak Hložek zvládne přechod z úrovně „soubojové“ FORTUNA:LIGY do jedné z top 5 soutěží na světě, kam se chystá. Zatím nejvíc se s jeho jménem skloňují bundesligové kluby. Ve hře navíc má být i Arsenal z Premier League.

Kompletní pořadí TOP 50 českých talentů najdete zde >>>

Je tuzemský supertalent dostatečně připravený například na německý fičák?
Na mysl každému okamžitě naskočí, zda uběhá tak fyzicky náročnou soutěž.

Ač na první pohled klame tělem, jeho tělesná schránka je po běžecké stránce ve vynikajícím stavu. Česká liga sice zveřejňuje jen částečná fitness data, ale podle zdrojů Sportu Hložek s vyvinutím maximální rychlosti problém nemá.

Například v jarním utkání s Plzní mu bylo naměřeno 36,14 km/h, čímž by se v aktuálním ročníku bundesligy řadil mezi top 5 nejrychlejších hráčů. V posledním podzimním kole proti Hradci navíc uběhl 12,5 kilometrů, což z něj udělalo nejlepšího maratonce kola.

„Disponuje obří vnitřní silou,“ kroutí hlavou trenér Václav Kotal. „Normální člověk umí využít 60 procent svého svalstva, ale existují výjimky,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
15

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud