Jakub Konečný
Premium
2. února 2022 • 04:55

Plzeň jede na výpary: 175 milionů minus. Klubové závazky rostou

Vstoupit do diskuse
14
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Palivová kontrolka propaluje displej a naléhavě ukazuje dojezd posledních 10 kilometrů. Tísnivou situaci, kterou zná nejeden motorista, nyní prožívá i Viktoria Plzeň. Druhý tým FORTUNA:LIGY stále ještě nenašel nového majitele, a tak si musí na svůj provoz dál půjčovat. Závazky klubu činí podle informací deníku Sport už 175 milionů korun, některé jsou navíc po splatnosti. „Čas pracuje rozhodně proti panu Šádkovi,“ říká Marcel Chládek, zástupce hned tři subjektů, které mají nově o převzetí FCVP zájem. V textu pro iSport Premium najdete další detaily k možnému prodeje Plzně a aktuální ekonomické situaci v klubu.



Záměr společnosti poradenské Deloitte najít nového majitele Plzně do konce minulého roku nevyšel. A neklapne ani druhý neoficiální termín, tedy uzavřít vše před startem jarní části FORTUNA:LIGY. Viktoria půjde do boje o titul stále coby klub Adolfa Šádka, který hledá svého nástupce už tři čtvrtě roku. Zatím bez úspěchu. I když to se může relativně rychle změnit.

„Z našeho jednání jsem vyrozuměl, že teď jsou ve hře tři až čtyři partneři. Každý v trošku jiné fázi. A dostal jsem informaci, že s jedním z těch partnerů se to zásadně posunulo směrem kupředu,“ říká někdejší ministr školství Marcel Chládek, který se s Šádkem nedávno sešel, aby ho informoval o zájmu hned tří zahraničních investorů, které zastupuje.

Zprávy o tom, že delikátní jednání získala novou dynamiku, prosakují ostatně přímo i z Deloitte. Může však jít jen o taktiku, jak celý proces konečně rozhýbat. Čas totiž pracuje výrazně proti současnému majiteli klubu, který nikdy netajil, že jeho provoz sám neutáhne.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
14

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud