27. března 2022 • 14:05

Kúdela po měsících zpátky v základu. Comeback proti Limberskému

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sešívaná marodka se pomalu vyprazdňuje. Po návratu Davida Hovorky a Lukáše Provoda se postupně zapojuje i Ondřej Kúdela. Po několika minutách v domácí a Konferenční lize odehrál ze slávistický B-tým celý zápas. Dočkal se po více než půl roce.



26. srpna 2021 a nešťastný zápas kvalifikace Evropské ligy v Polsku proti Legii Varšava. Tehdy hrál Ondřej Kúdela naposledy celý zápas. V Karviné ho pak trenér Trpišovský musel vystřídat ještě před poločasovou přestávkou při remíze 3:3.

Od té doby uběhlo 7 měsíců a jeden den, než se stoper opět objevil v zápise o utkání v kolonkách pro základní sestavu. Proti Domažlicím zvládl odehrát celých 90 minut a podílel se na remíze 1:1 v ČFL. Není bez zajímavosti, že za soupeře nastoupil David Limberský, toho ale do třetí ligy přivedly jiné důvody než nutnost rozehrát se po zranění.

Na konci loňského léta Kúdelu po zápase s Karvinou trápilo zranění kotníku. Původně odhadovaná doba rekonvalescence byla třítýdenní. Ke kotníku se ale přidaly svalové problémy a komplikace při regeneraci.

Tři týdny se tak protáhly na půl roku. Už sice naskočil jako střídající za A-tým, ale odehrál pouze sedm minut v Konferenční lize proti rakouskému LASKu a dvě minuty proti Českým Budějovicím ve F:L. Nyní je u slávistických fanoušků oblíbený stoper s trochou štěstí zase zpět. Po reprezentační pauze se dá čekat i návrat do základní sestavy A-týmu.

Devadesáti minutami si zároveň nadělil nehmotný, ale o to sladší dárek k sobotním 35. narozeninám.

Ondřej Kúdela si zahrál za B tým Slavie, 90 minut odehrál poprvé od srpna 2021
Ondřej Kúdela si zahrál za B tým Slavie, 90 minut odehrál poprvé od srpna 2021

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud