Jan Vacek
20. května 2022 • 13:16

Sparta řeší trenéra: Kontakt s Guľou, ve hře zůstává německá cesta

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
58
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Středečním krachem ve finále MOL Cupu uzavřela sezonu. Sparta se s ní rozloučila porážkou 1:3 proti Slovácku. Zatímco hráči se následně rozjeli na dovolenou, v letenských kancelářích se usilovně pracuje. Motiv je hlavní: najít vhodného trenéra. Podle informací redakce iSport.cz je nejvyšší klubové vedení v kontaktu se slovenským odborníkem Adrianem Guľou, otevřená ale nadále zůstává i německá cesta. Jisté naopak je, že na trenérskou židli neusednou Martin Svědík či Heiko Herrlich.



Od 9. května, kdy byl po výbuchu ve Štruncových sadech na hodinu odvolán Pavel Vrba, je to v českém fotbale téma číslo jedna. Kdo bude novým trenérem Sparty? Tahle otázka zůstává i několik dní po konci sezony nezodpovězena.

V zákulisí se ovšem usilovně pracuje. Spartu určitě nepovede úspěšný kouč Slovácka Martin Svědík, o jehož možném přesunu do Prahy se v uplynulých týdnech spekulovalo. Padla i varianta s Heikem Herrlichem, bývalým spoluhráčem sportovního ředitele Tomáše Rosického z Dortmundu.

Sparta aktuálně cílí jiným směrem. Podle informací redakce iSport.cz z více zdrojů je letenský klub v kontaktu s Adrianem Guľou. Slovenský kouče je od jarního konce v polské Wisle Krakow bez práce, fanoušci mají ještě v živé paměti jeho nepříliš úspěšné angažmá v plzeňské Viktorii.

Se západočeským klubem předváděl Guľa atraktivní kombinační fotbal, hlavně v úvodu angažmá byla plzeňská hra chválena napříč odborným fotbalovým spektrem. Postupem času se z ní ale vytrácela potřebná efektivita, loni v květnu ho proto nahradil Michal Bílek.

Horejše zklamala Sparta: Čekal jsem daleko víc. Z omlazení může těžit za dva roky
Video se připravuje ...

Rodák z Nováků rád sází na mladé hráče, především v Žilině dokázal talenty rozvíjet a výkonnostně posouvat. To je v kontextu velmi mladého kádru Sparty důležitá vlastnost. Neúspěch polské mise ale vzbuzuje přinejmenším otazníky…

Pak je tu ovšem ještě druhá linka. Ona už několikrát zmíněná německá cesta, která zůstává nadále otevřená. V kuloárech se hovoří o tom, že má Sparta vytipovaná až tři jména, povětšinou se jedná o progresivní trenéry z rezerv bundesligových mužstev.

Realizace takového projektu je ale kromě finančního aspektu náročná i časově. A to je pro Rosického a spol. momentálně poměrně nedostatkové zboží. Přípravu na novou sezonu by totiž měli rudí odstartovat už 13. června, tedy za necelé čtyři týdny.

Trenéra potřebují mít mnohem dřív. Ideálně ještě během května. Podle informací iSport.cz nicméně definitivní rozhodnutí stále nepadlo. Lze ho ale očekávat v horizontu dnů.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
58

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud