8. srpna 2022 • 13:20

iSport Index: 2. kolo ovládl Nizozemec! Září obránci, celkově šokuje Zbrojovka

Autor: vmn, pj
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hattrick a jednoznačná výhra. Pokud jde o vítěze 2. kola iSport indexu, není co řešit. Stává se jím nizozemský útočník Slovanu Liberec Mick van Buren. Neměl ale velký náskok před dvojicí obránců. Na druhém a třetím místě totiž skončili David Jurásek a Maksym Talovjerov. Podívejte se na elitní desítku podle nově vzniklého iSport Indexu, který na základě pokročilých dat hledá fotbalistu s největším ofenzivním přínosem ve FORTUNA:LIZE.



Přes hodnotu 8 se během druhého kola dostalo v iSport indexu celkem deset fotbalistů, nejvyšší známku – 8,28 – měl autor libereckého hattricku Mick Van Buren. Góly proti Teplicím mu nesmírně pomohly, mířil i k devítce, možná přes ní, ale předvedl i hodně ztrát a chyb.

Na dalších dvou pozicích se ukazuje ofenzivní přínos obránců. Sešívaný krajní bek David Jurásek dal Zlínu dva góly, gólově se prosadil i stoper Slovanu Liberec Maksym Talovjerov, který je třetí. A nejde o jediné hráče, jejichž primární úkoly jsou defenzivní, upozornili na sebe i Milan Havel z Plzně a klokan Daniel Köstl.

iSport INDEX - Podle kol

Pokud jde o týmy, jednoznačně nejlépe dopadl ve druhém kole Liberec, který má dva zástupce v první trojce, zbylých osm místo obsadilo osm různých klubů.

Po druhém kole pomalu vzniká i celková tabulka, ve které vyčnívá, jak velkým překvapením jsou čtyři body Zbrojovky. Na prvním místě je totiž brněnský záložník Michal Ševčík a třetí útočník Jakub Řezníček, kteří mají při červeném ligovém comebacku skvělou formu.

Kompletní informace a pořadí iSport Indexu najdete ZDE>>>

Mezi ně se vklínil jen sparťan Kryštof Daněk, v první šestce jsou i dva členové zelenobílého útočného trojzubce Roman Květ a Petr Hronek.

Zajímavostí je, že nejlepší hráč Slavie se dvěma odehranými zápasy je až na konci třetí desítky. Ewerton je 28. Brazilec byl přitom nejlepší hráčů loňského ročníku, který analýza počítala „nanečisto“. Její pomocí na základě dat od společnost WyScout určíme hráče s největším ofenzivním přínosem.

iSport INDEX - Celkové pořadí

iSport Index: Jak funguje datová analýza, která najde nejofenzivnějšího hráče
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud