Jonáš Bartoš
1. října 2022 • 20:36

Emoce v Ďolíčku: Plzeň chtěla penaltu, puta Mosquera i fanoušek na hřišti

Vstoupit do diskuse
9
  • Video se připravuje ...

    Druhá půle sobotní zápas Plzně na Bohemians (1:1) solidně vygradovala. Hostující favorit přišel o vedení a nakonec měl štěstí, že na horké půdě v Ďolíčku uhrál alespoň bod. Výborně zachytal Marián Tvrdoň, za Bohemians se vytáhl exsparťanský Václav Drchal. Emoce se stupňovaly při pokřicích na Jhona Mosqueru i zákroku na Václava Pilaře, po němž chtěla Viktoria penaltu.

  • Penalta na Pilaře?

    Václav Pilař neodehrál v Ďolíčku dobré utkání. Hrubě chyboval před domácím vyrovnáním, když pomalou zpětnou přihrávkou poslal do úniku Václava Drchala. Jeho sólo ještě kryl Marián Tvrdoň, ale po následném rohu už nestačil na další zakončení domácího hrdiny. Pilař byl u dvou dalších nebezpečných akcí – nejdřív po souboji s ním padl v plzeňském vápně Petr Hronek, domácí chtěli penaltu. O chvilku později ležel Pilař v pokutovém území na druhé straně, když si zasekl balon a pak jej srazil stoper Hůlka. Domácí obránce před tím, než trefil Pilařovu levou nohu, lehce zasáhl balon, přesto se penalta měla pískat, plzeňský záložník mohl pokračovat  ve slibně rozjeté akci. „Když jdou dva hráči do hlavy, pak padají a jeden druhého přišlápne, to není penaltový zákrok. Ale když dojde ke kontaktu na zemi jeden na jednoho, to je pokutový kop,“ říkal po utkání plzeňský trenér Michal Bílek.

    Bohemians - Plzeň: Hosté chtějí penaltu. Hůlka podťal Pilaře ve vápně, nejdřív ale trefil míč
    Video se připravuje ...

  • Puta Mosquera

    Dva roky starý odchod z Bohemians fanoušci nemohou kolumbijskému záložníkovi zapomenout. Mosquera se rozloučil přes strohou SMS a nečekaně podepsal Liberci, odkud následně zamířil do Plzně. Když parádní střelou levačkou rozvlnil síť, pořádně vydráždil kotel v Ďolíčku. „Puta, Mosquera, puta Mosquera,“ ozývalo se od domácích fanoušků, později přidali i české nadávky. Plzeňský záložník při euforické oslavě schytal pivní sprchu, domácí fanoušci pískali a nadávali pokaždé, když se dostal k balonu. Mosquera podal i přes negativní reakce tribun velmi slušný výkon a patřil k nejlepším hráčům Plzně.

    Bohemians - Plzeň: Mosquera nádhernou ranou otevřel skóre a poškádlil domácí fans, 0:1
    Video se připravuje ...

  • Rychlík Drchal

    Trenér Bohemians Jaroslav Veselý vyslal exsparťanského hráče do druhé půle. Václav Drchal platil na plzeňské zadáky rychlostí, důrazem i obrovským nasazením. Začal akci před vyrovnáním, když uzmul Pilařovu slabou přihrávku a bez problémů pláchl Luďku Pernicovi. Po následném rohu sám rozvlnil síť a poprvé v lize se trefil za Bohemians, gól ve FORTUNA:LIZE vstřelil po více než roce. Měl i další šance, kdy ho vychytal výborný gólman Marián Tvrdoň. „Věděl jsem, že má kvalitu, proto jsem ho chtěl. Odehrál výborně už domácí pohár (gól proti Ústí nad Labem), rychle se adaptoval. Teď chytil šanci za pačesy,“ chválil útočníka Bohemians trenér Jaroslav Veselý.

    Bohemians - Plzeň: Drchal na zadní tyči prostřelil Tvrdoně, 1:1!
    Video se připravuje ...

  • Fanoušek na hřišti

    Šlo o naprosto nečekanou akci. Zhruba dvacet minut před koncem vlétl na hrací plochu jeden z diváků, šlo pravděpodobně o návštěvníka z Anglie. Na trávníku se naháněl s jedním z pořadatelů, od hlavní tribuny běžel směrem k hostujícímu kotli, na který ukázal prostředníček. Až poté jej další pořadatelé zpacifikovali a mohlo se pokračovat ve hře. „Musí si to vyhodnotit pořadatelé a bezpečnostní manažer klubu. Nemělo by se to stávat. Pravděpodobně přijde pokuta, kromě gest se nestalo nic závažného, naštěstí to dopadlo takhle,“ sdělil po utkání za Bohemians ředitel komunikace klubu Petr Koukal.

    Bohemians - Plzeň: Hra přerušena, na trávník vběhl divák
    Video se připravuje ...

  • Tvrdoňovy zákroky

    Od začátku sezony drží Plzeň v brance jediný muž – Jindřich Staněk. Jenže plzeňská jednička se zranila a otevřela prostor čekajícím náhradníkům. Volba na utkání proti Bohemians padla na Mariána Tvrdoně, kterého trenéři upřednostnili před Martinem Jedličkou. Slovenský gólman zvládl těžký duel skvěle. První poločas byl téměř bez práce, Bohemians vyslali na bránu pouze jednu střelu. Ve druhé půli se ale Plzeň dostala pod tlak, Tvrdoň si zachytal pořádně. Během několika vteřin vytáhl dva těžké zákroky a podržel svůj tým. „Atmosféra, fanoušci mě nabudili. Nakoplo mě to a povedly se mi dva těžké zákroky,“ liboval si 28letý gólman, který ještě před rokem chytal druhou ligu v Ústí. Vzhledem ke zdravotnímu stavu Jindřicha Staňka je možné, že právě on se postaví do brány v úterý proti hvězdnému Bayernu.

    Bohemians - Plzeň: Chobotnice! Neuvěřitelný Tvrdoň předvedl dva superzákroky
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
9

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud