Premium
14. listopadu 2022 • 18:43

Velká trojka po podzimu: šance na titul a změny. Hledají se stoper i střelci

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdaleka není rozhodnuto. Podzimním mistrem se sice stali obhájci titulu z Plzně, jenže Slavia její dvoubodový náskok může hravě smazat během jednoho ligového kola. Ani Sparta není až tak daleko, aby se už dopředu vzdala boje o první příčku. Kdo má nejvyšší šance na titul a jaká k tomu vede cesta? Web iSport.cz rozebral podzim velké trojky i nastínil, jaké změny mohou v kádrech přes zimní pauzu nastat.



Viktoria Plzeň

Umístění po podzimu: 1. místo
Bodový zisk: 39
Skóre: 34:10
Nejlepší střelec: Chorý 9
Jaro vs. TOP 3: V Slavia, V Sparta

VÝCHOZÍ STAV

Jasná osa, čekání na marody

Trenér Michal Bílek pracuje s konsolidovaným kádrem a jasně danou osou Lukáš Hejda-Lukáš Kalvach-Tomáš Chorý. Nijak zvlášť dynamická sestava, ale podle bodové úspěšnosti nejspolehlivější mužstvo minulého a aktuálního ligového ročníku, z něhož Bílek umí ždímat skoro maximum možného. V závěru podzimu Západočechy oslabila rozšiřující se marodka, ke zraněné opoře Janu Sýkorovi se postupně přidával Jan Kliment, tu Jan Kopic, tu suspendovaný Jhon Mosquera. Tento stav se projevil především v posledních třech kolech, v nichž Viktorii obrala Sparta i Pardubice, přesto si do jara nese dvoubodový náskok na Slavii a sedmibodový na Letenské.

ZMĚNY V KÁDRU

Neoslabit, doplnit Chorého

Jen lehce, řekněme kosmeticky. Tak nějak popisuje plány na zimní osvěžení kádru trenér Michal Bílek. Navzdory tomu, že se v zákulisí mluví o jménech jako Vladimír Darida, Matěj Vydra, Daniel Vašulín nebo Mojmír Chytil. Reálně ale může šéf Viktorie Adolf Šádek uvažovat leda o posledních dvou jménech, první dva mají jiné osobní plány a taky jsou na poměry západočeského klubu sakra nákladní. Viktoria by si případným příchodem útočníka zdvojila práci Tomáše Chorého, kterého sice účinně doplňoval nebo střídal Jan Kliment, ten ale trpí na častá zranění. Oslabovat se klub nejspíš nebude, odejít mohou pouze ne tak vytížení Fortune Bassey, René Dedič nebo Aleš Čermák.

Vladimír Darida ve službách Herthy BerlínFoto Profimedia.cz

JAK K TITULU

Důsledně a opatrně na vrchol

Jaký je projev Viktorie už z dob minulé sezony, kdy se stala českým mistrem, a jak v tom relativně účinně pokračuje? Docela přísná struktura hry, kdy jsou hráči celkem jasně rozřazeni na defenzivní a ofenzivní, a mužstvo tím vyvažuje zajištění v obraně a zároveň efektivitu v útoku, na kterou až tolik netlačí. Jinými slovy 1:0 mnohdy bohatě stačí, na to se nedá nic říct. A v podobném duchu patrně hodlá postupovat i na jaře. Nedá se očekávat ohromující kvalt ligou, ale důsledná a opatrná hra zaměřená na výsledky, což je absolutně kontrastní s přístupem například konkurenční Slavie. Ta naopak drtí soupeře nakládačkami, sem tam jí to ale silně zahapruje vzadu.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Slavia Praha

Umístění po podzimu: 2. místo
Bodový zisk: 37
Skóre: 51:14
Nejlepší střelec: Tecl 9
Jaro vs. TOP 3: D Plzeň, V Sparta

VÝCHOZÍ STAV

Osa týmu sestavena

V průběhu první poloviny měla ztrátu sedmi bodů na Plzeň. Ve střední části podzimu se trápila s problémy v koncovce, do kterých zabředla i v Konferenční lize. Jakmile měla přepnout

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud