Michal Kvasnica
15. ledna 2023 • 17:45

„Klokani“ v Turecku: akční Matoušek, výborný Jedlička, ale průchodný střed

Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    PŘIMO Z BELEKU | Kvalitní soupeř, příjemné počasí, nádherné góly, spousta šancí... Bohemians v tureckém Beleku sehráli před zraky teplické či ostravské výpravy s rumunským Sepsi zajímavý zápas, který je dobře prověřil. Co remíza 2:2 ukázala? Třeba velmi rychlou adaptaci nové gólmanské jedničky Martina Jedličky.

  • Jedlička bude posilou

    Brankář Plzně, který zanedlouho oslaví 25. narozeniny, bude pro „klokany“ výraznou posilou. Martin Jedlička to ukázal zejména v prvním poločase, kdy pochytal několik rumunských šancí. Reflexivní zákrok, včasný výběh, lapení dalekonosné rány... Zkrátka práce všeho druhu a k tomu solidní hra nohama. Se stoperskou trojicí se Jedlička snažil o kombinační výstavbu hry, jindy zase dlouhým nákopem hledal rozběhnutého Matouška. Ve FORTUNA:LIZE si zachytá po pěti letech.

    Martin JedličkaFoto www.bohemians.cz/PJml

  • Příliš průchodný střed

    Střed zálohy složený z Josefa Jindřiška a Jana Morávka v prvním poločase příliš nefungoval. Hlavně co se týče defenzivy, Sepsi se totiž dostávalo velmi často dopředu právě z prostoru zkušené dvojice, které je dohromady 74 let. A příliš jednoduše, protože díry byly obrovské. Když k tomu připočteme i Aleše Čermáka, jenž rovněž nepatří mezi sprintery, není příliš pravděpodobné, že by kouč Jaroslav Veselý tuto trojici spolu využíval i v jarních ligových bojích. Adam Jánoš je pevnější.

    Josef JindřišekFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Změny vzadu

    Je zřejmé, že trenér Jaroslav Veselý bude aplikovat schéma se třemi stopery. Ale možná se staronovými tvářemi. Uprostřed trojky je zkoušen defenzivní záložník Ondřej Petrák, vlevo zase navrátilec z Makedonie Jan Vondra. Díky jeho levačce mají Bohemians další variantu a Lukáš Hůlka či Antonín Křapka mohou nastupovat vpravo po své silnější noze. Na pravém wingbeku hraje Daniel Köstl, snaží se, poctivě pracuje, ale pilovat lajnu a centrovat není jeho doména.

    Daniel Köstl (vpravo)Foto Pavel Mazáč / Sport

  • Dva kusy za dva kusy

    Roman Květ v Plzni, Petr Hronek ve Slavii. A v „Dolíčku“ zase Aleš Čermák s Janem Matouškem. Dvě třetiny útoku budou s novými tvářemi, proti Sepsi nastoupily spolu pod Davidem Puškáčem. Lépe se jevil aktivní Jan Matoušek, jemuž to v systému 3–4–2–1 na pravé straně podhrotové pozice sedí mnohem více než na wingbeku. Ukázal chuť, energii, sprintové náběhy. Nelenil krokem. Až se lépe sžije s novými spoluhráči a zpřesní finální fázi, budou mít Pražané dalšího kvalitního útočníka.

    Jan MatoušekFoto www.bohemians.cz/PJml

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud