3. dubna 2023 • 07:53

Křetínský šel za rozhodčími. Chtěl vysvětlení, píše Radina v zápise

Autor: vmn, šq
Vstoupit do diskuse
86
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní zápas fotbalové Sparty se Zbrojovkou Brno (3:1) má nečekanou dohru. Předseda představenstva Sparty a majoritní akcionář klubu Daniel Křetínský o přestávce šel do kabiny rozhodčích, podle zápisu rozhodčího Marka Radiny byl v kabině v doprovodu pořadatele. Porušil tím předpisy a jeho chování bude řešit disciplinární komise - co mu hrozí čtěte zde >>>



Hlavní rozhodčí zápasu Marek Radina to v zápise o utkání popsal takto: „O poločasové přestávce vstoupil do kabiny rozhodčích pan Daniel Křetínský v doprovodu hlavního pořadatele. Slušnou formou požádal o vysvětlení dvou herních situací a následně kabinu rozhodčích opustil.“

Na co se ptal? To konkrétněji neříká. Ale diváci na stadionu mohli mít po prvním poločase hodně otázek. První gól Zbrojovky (už 17. v ročníku pro Jakuba Řezníčka) padl z hraniční situace, těsně před přestávkou zase rozhodčí neuznali situaci, po níž Tomáš Čvančara dostal míč za brankovou čáru, prý kvůli předchozímu hraní rukou. To však žádný z televizních záběrů nepotvrdil.

„Od jeho hlavy se míč odrazil do ruky, proto nemohla být branka uznána. A žádný záběr neprokázal, že to ruka nebyla,“ vysvětloval rozhodčí po zápase pro O2 TV. Záběry ale rovněž neprokázaly, že by se míč ruky opravdu dotknul. „Pokud to tak rozhodčí vyhodnotili, tak musí mít pravdu. Jsou na hřišti od toho, aby dělali rozhodnutí,“ prohlásil lakonicky Brian Priske po obratu a výhře 3:1. 

Čvančarova (ne)ruka pod lupou: Na dotek končetinou to nevypadá
Video se připravuje ...

I přes kontroverzní okamžiky na hřišti však není návštěva rozhodčích ze strany majitele klubu standardní postup. Nejznámějším podobným příkladem je chování Miroslava Pelty , který šel za Tomášem Klímou během předloňského zápasu Jablonce s Bohemians. Prý aby se mu omluvil za chování trenéra Petra Rady.

Situací, na kterou upozornil Luděk Klusáček, se tehdy zabývala disciplinárka i komise rozhodčích. „Komise rozhodčích zároveň tímto prohlášením vyzývá všechny fotbalové funkcionáře, aby dodržovali fotbalové normy a také se vyhnuli všem neoficiálním kontaktům s rozhodčími tak, aby nebyl poškozován český fotbal,“ stálo tehdy v komuniké.

Od disciplinární komise dostal Jablonec pokutu 100 tisíc korun za špatnou pořadatelskou službu, Pelta vyvázl bez trestu. Rozdíl s nedělní situací je, že šéf Sparty se mezi rozhodčí nechal pořadatelem přímo doprovodit. Sparta se k situaci zatím nijak nevyjádřila. 

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
86

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud