Premium
30. května 2023 • 19:19

Krejčí: mistr, hráč sezony i Král Sportu. Podpírá tým, je psychicky odolný

Vstoupit do diskuse
18
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pocty si u něj podávají dveře. Ladislav Krejčí se v rozmezí pár dnů stal kapitánem čerstvých mistrů, nejlepším hráčem sezony a taky Králem ligových trávníků deníku Sport. V sezonním hodnocení redaktorů se dostal na výslednou známku 6,53. Krok s ním dokázal držet pouze Peter Olayinka (6,5). „Souhlasím. Krejčí má hodně pozitivních atributů, které dělají jeho výkon. Je to lídr mužstva, což je v tak mladém věku obdivuhodné,“ míní expert Miroslav Jirkal.



První polovinu sezony prakticky celou vynechal. Bolestivá záda pustila Ladislava Krejčího pouze do dvou ligových zápasů. To ovšem mladému lídrovi Sparty nezabránilo v tom, aby ovládl soutěž deníku Sport o Krále ligových trávníků.

Čtyřiadvacetiletý univerzál totiž vysekl snové jaro. Konečně byl zdravý, stoprocentně připravený. Své spoluhráče si naložil na záda a doslova je donesl až do zlatého cíle.

„Má hodně pozitivních atributů, které dělají jeho výkon. Je soubojový, má dobrý timing, čtení hry, výskok, razanci hlavou,“ vyjmenovává trenér Miroslav Jirkal.

Krejčí se na hodnotící stupnici 1-10 dostal na konečný průměr 6,53. Přiblížit se mu dokázal už pouze slávistický tahoun Peter Olayinka (6,5). Napříč ročníkem se navíc naplno odkrylo, jaký je to rozdíl, když mají Letenští svého vůdce na hřišti.

Když Krejčí z různých důvodů v sestavě chyběl, dostala se Sparta na bodovou úspěšnost 66,7 procenta. S Krejčím to ovšem bylo dokonce přes 80 procent! Obrovský rozdíl…

„Rozhodně to bylo znát. On jako kapitán mužstva působí výborně na hráče.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
18

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud