8. června 2023 • 17:35

Sparta pyká za fanoušky na hřišti: pokuta 200 tisíc! Došlo i ke zraněním

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) udělila Spartě pokutu 200 tisíc korun za vniknutí diváků na hřiště po utkání závěrečného 5. kola nadstavbové skupiny o titul s Plzní, při němž několik osob utrpělo zranění i kvůli pyrotechnice. Dalších 80 tisíc korun zaplatí Pražané za chování fanoušků v zápase 4. kola nadstavby na Slovácku, kde hostující příznivci rovněž po jeho konci vtrhli na hrací plochu po zisku prvního titulu po devíti letech. Disciplinární komise o tom informovala v komuniké.



Zápas mezi Spartou a Plzní musel rozhodčí Stanislav Volek v 84. minutě na chvíli přerušit, neboť desítky příznivců za jednou z branek, kde sídlí „kotel“, přelezly z tribuny k postranní čáře. Sudí pak raději ukončil utkání hned po uplynutí 90. minuty a několik tisícovek příznivců vběhlo v euforii na trávník.

„Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace při diskuzi o výši trestu zohlednila, že dění na stadionu souviselo a bylo ovlivněno oslavou titulu. Utkání však provázela celá řada závažných incidentů s velmi vážnými následky. Fanoušci Sparty během utkání masivně použili pyrotechniku a rovněž ještě před koncem utkání vnikli do prostoru hřiště, kvůli čemuž došlo k přerušení zápasu na dobu téměř čtyř minut,“ řekl předseda disciplinární komise Richard Baček.

„V neposlední řadě při oslavách po závěrečném hvizdu, kdy tisíce fanoušků vnikly přímo na hrací plochu, došlo ke zranění několika osob. Nutný byl zásah záchranné služby, která musela ošetřit i zranění způsobená pyrotechnikou, a v několika případech muselo dojít i k převozu osob do nemocnice,“ uvedl Baček.

Na Slovácku se sparťanští fanoušci kromě použití pyrotechniky a vniknutí na hřiště provinili také nevhodnými pokřiky a poškozením zařízení stadionu. Klub z Uherského Hradiště zaplatí 60 tisíc korun za použití pyrotechniky a nezabránění vstupu fanoušků na hrací plochu.

Zlín obdržel pokutu 80 tisíc korun. Jeho příznivci v odvetném barážovém duelu o první ligu na hřišti Vyškova kvůli použití a vhození pyrotechniky na hrací plochu v Drnovicích přerušili zápas na více než tři minuty, navíc se dopustili výtržností.

Ostrava kvůli chování fanoušků v utkání 5. kola nadstavbové skupiny o záchranu proti Pardubicím zaplatí 50 tisíc korun. Východočeši dostali za totéž pokutu 30 tisíc v úvodním barážovém duelu v Příbrami.

Brno a Bohemians zaplatí 40 tisíc korun za chování fanoušků v posledních zápasech nadstavby proti Zlínu, resp. Olomouci. Jejich příznivci se provinili nejen použitím pyrotechniky, ale i vstupem na hrací plochu po konci utkání. Slavia dostala pokutu 30 tisíc korun za porušení povinností pořadatele v závěrečném kole proti Slovácku.

Čupr o fanoušcích Sparty: Vytrhali trávu, odnesli praporky. Zůstaly brány
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud