2. ledna 2024 • 14:05

Motanice na Dynamu: Pešír odmítl nabídku, Jarolím čeká na majitele

Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už ve čtvrtek ráno zahájí zimní přípravu budějovické Dynamo. Jihočeský klub po prosincovém konci Tomáše Zápotočného zůstává bez hlavního trenéra. Jeden z favoritů Karel Jarolím čeká, jak dopadnou jednání o vlastnické struktuře klubu, v němž figuruje i někdejší šéf českého fotbalu František Chvalovský. Uvažovanou variantou dokonce bylo angažování Jozefa Chovance do pozice trenéra a Tomáše Pešíra jako sportovního ředitele. Ten nabídku podle informací Sportu odmítl.



Situace v posledním celku FORTUNA:LIGY zůstává zamotaná. Stávající majitel Vladimír Koubek přes svátky nevyřešil palčivou problematiku ohledně prodeje klubu. Na něj jsou navázané další kroky včetně klíčové personální otázky hlavního trenéra.

V zákulisí se bralo pomalu za hotovou věc, že mužstvo převezme Karel Jarolím (67). K sobě by si měl jako asistenta vzít syna Davida, u týmu by zůstal i Jiří Lerch, který mužstvo dočasně vedl na konci podzimu v utkání na Bohemians.

„Domluveni ale ještě nejsme,“ sdělil Jarolím v krátkém telefonátu Sportu kolem úterního poledne. Platí, že čeká na to, jak dopadnou jednání o vlastnické struktuře klubu. Budoucnost pod aktuálním majitelem Koubkem je značně nejistá – klub potřebuje prodat, případně k sobě sehnat významného partnera. Na jihu Čech dochází finance, v zákulisí se mluví i o tom, že mužstvu zatím nepřišla poslední výplata.

Anketa

Kdo přímo sestoupí z FORTUNA:LIGY?

České Budějovice
Zlín
Karviná
Pardubice
někdo další

Se vstupem nového investora, kde se angažuje František Chvalovský, to v tuhle chvíli nevypadá příliš růžově. Během úterka se jednalo, konkrétní dohody ale na stole nejsou. Stávající vedení hledá další možnosti. Na jihu Čech padla i jiná zajímavá linka.

Uvažovanou variantou, s čímž přišel server infotbal, je překvapivě Jozef Chovanec (63), který v říjnu 2020 skončil na pozici šéfa komise rozhodčích. V minulosti trénoval Spartu i národní tým, na lavičce stál naposledy před devíti lety ve Slovanu Bratislava. „O tom nic nevím,“ reagoval ve zprávě Chovanec na dotaz Sportu.

Stávající majitel Koubek nabídl vysokou pozici sportovního ředitele Tomáši Pešírovi. Naposledy reprezentačnímu manažerovi, na něhož se snesla kritika po závěru kvalifikace s proslulým olomouckým mejdanem v Belmondu. Pešír spolu s dalšími členy realizačního týmu Jaroslava Šilhavého po utkání s Moldavskem u národního týmu skončil.

Pešír si na jihu Čech mohl vybrat realizační tým a měl by široké pravomoci. Podle informací Sportu ale nabízenou pozici odmítl, do riskantního podniku jít nechce. V klubu zůstává příliš nevyřešených záležitostí.

Budějovice už ve čtvrtek zahajují přípravu, čas se krátí. Celá situace může nakonec dopadnout tak, že mužstvo převezme jeden ze současných asistentů Jiří Kladrubský . Dlouholetý jihočeský hráč je velmi populární u fanoušků, stojí za ním kabina a o pozici hlavního trenéra má zájem.

František Chvalovský se o jihočeský klub zajímal už před třemi lety – ještě před tím, než začal kroužit kolem plzeňské Viktorie. „Budějovice mají všechno. Dříve nebo později to musí být velká bašta českého fotbalu,“ řekl s odstupem času serveru iSport.cz. Co do potenciálu a infrastruktury viděl Budějovice právě na úrovni Plzně, Brna či Ostravy. Podle svých slov byl v kontaktu s bývalým majitelem Dynama Miroslavem Dvořákem, ale ke konkrétním jednáním zůstalo daleko.

„Byl jsem s ním ve spojení, pořád jsem si říkal, že se navštívíme a řekneme si, co bych mu mohl doporučit a co by zase chtěl on. Ale nikdy jsme se nesešli. Vyměnili jsme si pár mailů, ale nebylo to pořádně ani v začátku,“ uvedl bývalý šéf fotbalového svazu.

TOP 50 hlášek z českého fotbalu za rok 2023 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
10

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud