Jiří Fejgl
Premium
18. ledna 2024 • 16:00

Lavička o repre nabídce i akademii Sparty: Kašleš na školu? Nehraješ!

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké jméno, mistr ligy se Spartou i Libercem, muž, jenž vedl například Slask Wroclaw, jednoho z velikánů polské ligy. Nezapomeňme! Také jeden z kandidátů na místo kouče národního mužstva. Přes renomé šedesátník Vítězslav Lavička v létě maličko ustoupil do pozadí, stal se šéfem mládežnické akademie Sparty, v níž kopal i trénoval.



Kancelář má na konci chodby v prvním patře strahovského tréninkového centra Sparty. V českých poměrech jde o zjevení, žádný klub není soustředěn prakticky ve všech vrstvách do jednoho místa. Potkáte tady ligové šampiony, borce z béčka, dívky i mládežníky.

Nad nimi drží pevnou ruku Vítězslav Lavička. A pozor, nejde jen o fotbal, ale také o školu…O tom i spolupráci s A-týmem a komunikaci s Tomášem Rosickým a koučem Brianem Priskem vypráví v rozhovoru v rámci seriálnu Sportu TOP 50 fotbalových talentů.

Je to pár týdnů, co jste mohl na Spartě skončit. Bylo jednání s reprezentací hodně na vážno?
„Komunikace s asociací proběhla, potěšilo mě, že jsem byl oslovený.“

To je hodně diplomatické.
(usmívá se) „Absolvoval jsem pohovor s lidmi, kteří rozhodovali o konečné volbě. Férově mi řekli, že jsem se dostal do užšího okruhu. Že to nedopadlo? Ivan Hašek je můj spoluhráč i kamarád, přeju mu, ať je úspěšný nejen na EURO ale i v dalších letech. Já nejsem zklamaný, protože mě naplňuje práce, kterou jsem dostal od Sparty.“

Jste šéfem jejího mládežnického centra na Strahově. Proč jste nabídku vzal? Léta jste trénoval chlapy.
„Nabídka mě zaujala. Je to Sparta, dřív jsem v ní prožil hráčské i trenérské časy na nejvyšší úrovni. Mám tady srdce. Když přišlo tohle oslovení, zvážil jsem možnosti a přišlo mi to v tu chvíli jako nejvíc smysluplné. Po půl roce, když se podívám tady z okna, vidím ten celodenní provoz a energii, tak musím říct, že jsem udělal dobře.“

Nebyl jste už také maličko unavený?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud