Pavel Šťastný
Premium
23. ledna 2024 • 11:20

Sejk má na velký klub, tvrdí Horejš. Kam by měl ze Sparty zamířit?

Vstoupit do diskuse
11
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že Václav Sejk včera neodletěl se Spartou na soustředění do Španělska, znamená jediné – po chudém podzimu se přesune na jinou adresu. Řeší se odchod na hostování. O 21letého útočníka se hlásí kluby z ciziny i české ligy, přesto finální dohoda není zatím blízko. Jednání protahuje spor o opci na trvalý přestup, kterou Letenští dosud odmítají. „Kariéru má ještě před sebou, jednoho dne může pomýšlet na velký klub,“ zmínil David Horejš, jenž Sejka trénoval v Jablonci.



Loni v létě překvapil razantním výrokem: „Hrát ve Spartě 20 minut? Nic pro mě.“ Přesto Václav Sejk zůstal, v kádru českého mistra strávil podzim. Ve výsledku zapsal dvanáct ligových startů, a pokud byl na hřišti, v průměru odehrál za zápas 23,5 minuty.

„Vašek je kluk, který má sebevědomí a chce hrát. Což je správný přístup, pro fotbal dýchá. Jak ho znám, kousal to těžko,“ uvedl trenér David Horejš, pod nímž Sejk na hostování v Jablonci vstřelil sedm branek. „Na druhou stranu s tím musel ve Spartě počítat. V klubu je velká konkurence.“

Prostor dostal výhradně v českém poháru, v polovině listopadu v osmifinále proti Bohemians (2:1) přispěl jednou brankou k obratu a současně postupu. „Má skvělou mentalitu,“ řekl tehdy trenér Brian Priske. Jenže v následujících devíti zápasech odehrál dohromady necelých 45 minut.

Pozici sparťanského útočníka číslo jedna hájil (a bude hájit) Jan Kuchta. Sejk se o roli prvního náhradníka rval s Victorem Olatunjim.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
11

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud