Premium
30. ledna 2024 • 19:19

Zima jako rekord ligy. Slavia překročila limit, Spartě menší risk vyšel

Vstoupit do diskuse
59
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V závěru ledna spadla na FORTUNA:LIGU přestupová bomba. Z čistého nebe se narýsoval nejdražší příchod v historii soutěže. Reprezentační obránce David Zima je kousek od přestupu z Turína do Slavie, „sešívaní“ za svou bývalou oporu vysází rekordní sumu. Třiadvacetiletý stoper přitom měl namířeno do Hamburku, ale management v Edenu za výrazného tlaku realizačního týmu provedl rychlou a překvapivou akci.



Na lavičce. A zase. A zase. Aby zápasy Serie A z bezprostřední blízkosti jen sledoval, určitě David Zima do Turína nepřestupoval. Už nešlo mluvit o aklimatizaci či aktivním boji o základní sestavu, v této sezoně už zkrátka italské angažmá dostalo nálepku „nepovedené“. Že se bude chtít reprezentační obránce chytit záchranného kruhu z jiné ligy, se dalo čekat. Že mu bude hozen z Česka, je ale rozhodně šok.

Jak se blížící se největší transfer v historii ligy urodil? K tomu je třeba se vrátit o měsíc zpět. I když, možná nejlépe tak o dva roky zpátky.

Zima zamířil do Turína v létě 2021 za 150 milionů korun. Realizačnímu týmu se s ním neloučilo lehce, byl to velký oblíbenec trenérů a panoval pocit, že

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
59

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud