26. června 2015 • 10:20

Má tituly se Spartou, hrál v Rusku. Lengyel končí po sestupu kariéru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Roman Lengyel v šestatřiceti letech ukončil hráčskou kariéru. Rozhodl se tak po sestupu fotbalistů Českých Budějovic do druhé ligy. V jihočeském klubu však zůstává a bude trénovat společně s Rudolfem Otepkou dorost. Zapojit by se měl i do vedení klubu.



"Měl jsem skončit už loni po postupu, ale měl jsem ještě smlouvu a nechal jsem se přemluvit," prohlásil Lengyel pro klubový web. "Mám i zdravotní problémy, v srpnu půjdu na operaci s nártem. Takže z výkonnostních i zdravotních důvodů už pokračovat nebudu," dodal.

Cítil, že už není pro tým přínosem. "Už v zimě jsem o tom přemýšlel. Chtěl jsem, abychom se zachránili a mohl jsem odejít se vztyčenou hlavou. Ale to se bohužel nepovedlo, což mě mrzí. Věk nezastavíš a nebyl jsem už přínosem ani na hřišti ani v kabině," popsal. "Navíc mi i končila smlouva a za moje peníze mohou hrát dva mladí kluci," dodal.

Vytáhlý stoper během své kariéry nastupoval v české lize za Budějovice, Teplice a Spartu a odehrál 236 zápasů, v nichž dal sedm gólů. V roce 2004 zamířil do Ruska, kde působil v dresech Saturnu MO, Kubaně Krasnodar a Rostovu, než se v roce 2010 vrátil. Pravidelně nastupoval za mládežnické reprezentace a získal evropské stříbro s jednadvacítkou v roce 2000. Do seniorské reprezentace se však nedostal.

"Když si vzpomenu na to naše stříbrné mistrovství jednadvacítek v roce 2000, tak jen já a Aleš Chvalovský jsme nenakoukli do reprezentačního A-mužstva. Takže jsem asi mohl dokázat víc," řekl Lengyel. "Ale mám dva tituly se Spartou, vážím si vítězství v Českém poháru s Teplicemi. Se sedmi lety v Rusku jsem byl maximálně spokojený. Dva roky v Krasnodaru, to jsem hrál nejlepší fotbal a byl na vrcholu. V Rusku to byla nejlepší léta mé kariéry," dodal.

Ligová sezona v 90 sekundách: České Budějovice
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud